archief
contact
+31 6 53239630

Jarmilla Peterson en Woody Gronings kam­pi­oen in ZZ-licht

GRONINGEN — De strijd om de dres­suur­ti­tels in Groningen bleef tot het laatst toe span­nend. In de afslui­tende küren was er in het Stadspark sprake van flinke ver­schui­vin­gen. Jarmilla Peterson won de ZZ-licht en Zoe Schipper de Z2. 
Jarmilla Peterson werd met Woody kampioen in de ZZ-licht

GRONINGEN | STEGEN.NET

Jarmilla Peterson is na een hele span­nende strijd Gronings kam­pi­oen gewor­den in de ZZ-licht. De ama­zone uit Wedde behaalde met Woody een gemid­delde van 64,348%.
Jarmilla Peterson werd met Woody kampioen in de ZZ-licht
Jarmilla Peterson werd met Woody kam­pi­oen in de ZZ-licht (archief).
STEVEN STEGEN

In de regu­liere proef deden de ama­zo­nes in de kop van het klas­se­ment wei­nig voor elkaar onder. In de eer­ste proef won Krista Lensing met Brighton, gevolgd door Onno de Vries met Boss. Als derde ein­digde Linda Kouwenhoven met Bugatti Veyron NL en daarna volgde als vierde Peterson.

In de afslui­tende kür nam Peterson met Woody (v. Weltissimo) uit­ein­de­lijk afstand en zette ze Kouwenhoven op de tweede plek. Krista Lensing werd met Brighton derde.  „Het is onge­loof­lijk en ook ont­zet­tend gaaf. Ik ging van de vierde naar de eer­ste plaats. Ik ben heel blij dat het gelukt is”, aldus kam­pi­oene Jarmilla Peterson.

Zoe Schipper pakte met Venice de titel in de Z2.
Zoe Schipper pakte met Venice de titel in de Z2.

Verschuivingen
Ook in de Z2 zorgde de kür voor ver­schui­vin­gen. Zoe Schipper eiste dank­zij een ijzer­sterke kür met Venice (v. Cabochon) de Groninger titel op. De leer­linge van Paulien Alberts bouwde uit­ein­de­lijk nog een flinke voor­sprong op.

Britt Muis werd met It’s Britts Valkenier (v. Krack C) reser­ve­kam­pi­oen. De num­mers één en twee mogen naar de Hippiade. Na de eer­ste proef ging Moniek Vos aan de lei­ding met Chico Cacero, maar in de kür moest zij met een score van 58% fors inleveren.

gerelateerde berichten
Total
1
Share