Spannende strijd om Groninger titels bij dressuur pony’s

  • 14 juli 2015 08:59
door: redactie, 14 juli 2015 08:59

GRONINGEN | STEGEN.NET

Ook bij de pony’s was de strijd om de titels in Groningen zeer spannend. Kim de Jonge moest in de Z2 alle zeilen bijzetten, maar wist Marten Luiten achter zich te laten. Luiten werd kampioen in de Z1 en haalde daarmee zijn 13e provinciale titel binnen.

Kim de Jonge (15) kwam aan de start met Nice Guy en was in de eerste proef ruimschoots de sterktste. Maar in de kür zette de meest naaste concurrent Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Valentina alles op alles. Luiten was in deze proef de beste, maar kwam in het klassement nog geen drietiende procent tekort.

Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star

Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star (archief).
LISA VAN DER MOLEN

Trots
Marten Luiten zegt op Facebook erg trots te zijn. ,,Ik mag met beide pony’s naar de Hippiade. Daar ben ik trots op en enthousiast over. Ik wil ook Christa Larmoyeur en Linda Kouwenhoven, mijn ouders en alle anderen bedanken voor hun steun.”

13e titel
Met de tweede pony bedoelt Marten Luiten Goldwin’s Hoeve’s Movie Star, waarmee hij overtuigend de Groninger titel in de Z1 in de wacht sleepte. Het was ook al de 13e provinciale titel voor de 13-jarige Marten. Met een gemiddelde van precies 70% gaf hij Féline Bakker met Amazing Hero (62,685%) het nakijken.

De titel in de M2 ging naar Desiree Veenstra met Le Matsjo en in de M1 werd Paula Koenes met Bjirmen’s Jelte kampioen.

Springen
Amber Dijkhuizen werd kampioen ZZ springen bij de pony’s. Ze wist met haar pony Cumano B. als enige in beide omlopen foutloos te blijven en klopte daarmee Tatum Scheich, die met King in de tweede omloop twee foutjes maakte.

In de Z grote maat was de titel voor Daniëlle Boering, hoewel ze wel de nodige strafpunten vergaarde met Dancha’s Desi. Tatum Scheich was bij de kleine pony’s de beste in de Z met Chin Chin RK.

Filmpje van RTV Noord