archief
contact
+31 6 53239630

Spannende strijd om Groninger titels bij dres­suur pony’s

GRONINGEN — Kim de Jonge werd na een span­nende strijd Gronings kam­pi­oen dres­suur bij de pony’s in de Z2. Marten Luiten werd tweede, maar pakte in het Stadspark wel de titel in de Z1. Daarmee heeft het 13-jarige talent nu 13 pro­vin­ci­ale titels op zijn naam. 
Gronings kampioenschap 2015

GRONINGEN | STEGEN.NET

Ook bij de pony’s was de strijd om de titels in Groningen zeer span­nend. Kim de Jonge moest in de Z2 alle zei­len bij­zet­ten, maar wist Marten Luiten ach­ter zich te laten. Luiten werd kam­pi­oen in de Z1 en haalde daar­mee zijn 13e pro­vin­ci­ale titel binnen.

Kim de Jonge (15) kwam aan de start met Nice Guy en was in de eer­ste proef ruim­schoots de sterkt­ste. Maar in de kür zette de meest naaste con­cur­rent Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Valentina alles op alles. Luiten was in deze proef de beste, maar kwam in het klas­se­ment nog geen drie­tiende pro­cent tekort.

Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star
Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star (archief).
LISA VAN DER MOLEN

Trots
Marten Luiten zegt op Facebook erg trots te zijn. „Ik mag met beide pony’s naar de Hippiade. Daar ben ik trots op en enthou­si­ast over. Ik wil ook Christa Larmoyeur en Linda Kouwenhoven, mijn ouders en alle ande­ren bedan­ken voor hun steun.”

13e titel
Met de tweede pony bedoelt Marten Luiten Goldwin’s Hoeve’s Movie Star, waar­mee hij over­tui­gend de Groninger titel in de Z1 in de wacht sleepte. Het was ook al de 13e pro­vin­ci­ale titel voor de 13-jarige Marten. Met een gemid­delde van pre­cies 70% gaf hij Féline Bakker met Amazing Hero (62,685%) het nakijken.

De titel in de M2 ging naar Desiree Veenstra met Le Matsjo en in de M1 werd Paula Koenes met Bjirmen’s Jelte kampioen.

Springen
Amber Dijkhuizen werd kam­pi­oen ZZ sprin­gen bij de pony’s. Ze wist met haar pony Cumano B. als enige in beide omlo­pen fout­loos te blij­ven en klopte daar­mee Tatum Scheich, die met King in de tweede omloop twee fout­jes maakte.

In de Z grote maat was de titel voor Daniëlle Boering, hoe­wel ze wel de nodige straf­pun­ten ver­gaarde met Dancha’s Desi. Tatum Scheich was bij de kleine pony’s de beste in de Z met Chin Chin RK.

Filmpje van RTV Noord

gerelateerde berichten
Total
1
Share