Marianne Boerema wint de Grote Prijs van het CH Marum

Share
  • 10 mei 2015 19:48

door: redactie, 10 mei 2015 19:48

MARUM | STEGEN.NET
Marianne Boerema heeft zondag de Grote Prijs gewonnen op het CH Marum. De amazone uit Oostwold zegevierde met haar toppaard ET (v. Heartbreaker).

Marianne Boerema met ET op weg naar de overwinning op het CH Marum.

Marianne Boerema met ET op weg naar de overwinning op het CH Marum.
CH MARUM

De overwinning op het CH Marum leverde Boerema, heersend Gronings kampioen in de ZZ, een dubbel gevoel op. ,,Ik ben heel blij met mijn vriend ET en de overwinning, maar het was ook moederdag en dat is een moeilijke dag voor me”, zo schrijft Marianne Boerema op Facebook. Haar moeder overleed vorig jaar.

Wisselende dressuur

Kenna Bakker presteerde constant in de ZZ-zwaar met Binck.

Kenna Bakker presteerde constant in de ZZ-zwaar met Binck.

De dressuur leverde tijdens het CH Marum wisselende resultaten op. Sommige dressuurcombinaties hadden ‘last’ van de tuigpaarden en het springkussen, die voor de nodige afleiding zorgden. In de ZZ-zwaar presteerde Kenna Bakker constant, door met Binck de vierde en tweede plaats op te eisen. ,,De eerste proef ging niet heel fijn, maar de tweede ging veel beter. Ik ben trots op Binck, hij heeft nu 19 winstpunten in de ZZ-zwaar”, aldus Bakker.

De oranje linten in de ZZ-zwaar waren voor Melanie Welles en haar Gelderse Zander (v. Parcival), Mirjam Drenth met Flo-Joe en Yvonne Snieder met Gathe’s Dowendy S.

Laura Zwart was met Tiemen (v. Yk Dark Ynte) de beste in de Prix St. Georges met 64,21%. Daniella Smit eindigde als tweede met Rosa Fan Bangazathe (v. Brandus 345) met 63,36%.

In de gecombineerde Prix St. Georges/ Intermédiaire I rubriek eiste Bronno Bloem de eerste plaats op. Bloem liet met Venture (v. Londonderry) een knappe verrichting zien en kwam uit op 66,32%. Marjolein Noppert pakte met Socrates (66,05%) de tweede plaats, gevolgd door Laura Zwart met Horses2Fly Zandokan SMH (62,89%).