Maikel van der Vleuten derde in GCT Londen

Maikel van der Vleuten derde in GCT Londen

16 augustus 2014 23:43 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

blokjeLONDEN | STEGEN.NET | KNHS
Scott Brash won zaterdag de Global Champions Tour in het hart van de Londense city. Vijf combinaties wisten beide manches foutloos te overwinnen, waaronder ook Maikel van der Vleuten, die met VDL Groep Verdi TN NOP fraai derde werd.

Maikel van der Vleuten

Maikel van der Vleuten werd met VDL Groep Verdi NOP derde in Londen (archief) .
GCT / STEFANO GRASSO

In de eerste manche bleven maar liefst 22 combinaties foutloos en uiteindelijk plaatsten zich zes combinaties voor de barrage. Van deze zes gingen de Duitser Hans Diether Dreher en de Amerikaanse Laura Kraut niet van start. Daardoor moest Maikel van der Vleuten als eerste rijden. ,,Er was een groot verschil tussen beide manches. In de eerste manche stond het wel hoog, maar de tweede omloop was echt moeilijk. Niet alleen omdat de hindernissen hoger en breder waren, maar vooral omdat de hindernissen erg delicaat waren. Alle palen en planken waren heel erg licht en vielen daardoor gemakkelijk. De barrage begon voor mij niet echt lekker, want ik kreeg geen mooie afstand van de eerste naar de tweede en vervolgens naar de derde. We bleven wel foutloos, maar na de muur struikelde Verdi licht. Daardoor kreeg ik ook geen mooie afstand naar de dubbelsprong, waardoor we een foutje kregen op de uitsprong van de dubbel”, vertelde Maikel.

Volgens de ruiter verkeert zijn paard in topvorm. ,,Verdi is in goeie doen en mijn vader en ik vonden deze wedstrijd een hele goede voorbereiding op de Wereldkampioenschappen. Gewoon hem nog een keer echt zijn best laten doen en nu twee weken rustig thuis trainen en dan naar Caen”, aldus Maikel, die achter Scott Brash met Hello Sanctos en Ludger Beerbaum met Zinedine derde werd.

De vierde barrageruiter, de Amerikaanse Katherine Dinan met Nougat du Vallet, reed de wending naar de dubbelsprong erg scherp, waardoor haar paard weigerde en zij tot zandruiter werd gedegradeerd. Harrie Smolders (Hooge Mierde) die met Don VHP aan de start verscheen kon door een foutje in de eerste manche niet van start gaan in de tweede en eindigde als 30e, terwijl Jur Vrieling die in deze wedstrijd met VDL Zirocco Blue N.O.P. van start ging tegen negen strafpunten aanliep en als 41e eindigde.