Marjan Hooge en Jive winnaars in ZZ-licht bij ‘t Peerdespul

Share
  • 29 augustus 2014 10:45

door: redactie, 29 augustus 2014 10:45

GRONINGEN | STEGEN.NET
Marjan Hooge won donderdag tijdens ‘t Peerdespul in het Stadspark de ZZ-licht. De Drentse kampioene behaalde met Jive een score van 68,29%.

Piste Stadspark

Een overzicht van het hoofdterrein in het Stadspark.
HARMA HOOGE

Het was een knappe prestatie van Hooge, die eerder deze maand noodgedwongen in de ZZ-licht debuteerde bij het provinciaal kampioenschap. De tweede plaats was voor Linda van der Hauw, die met Boaz op een score van 68,00% uitkwam. In het Stadspark kwam een sterk noordelijk deelnemersveld aan de start. Onder de deelnemers was ook Susan Bouwman, die Tjaarda 483 liet debuteren in de ZZ-licht. Dat leidde tot een prima score van 65,71%, goed voor de vierde plaats. ,,Het debuut is meer dan geslaagd”, aldus Bouwman op Facebook.

Tevredenheid was er ook bij Floor Vos, die met Catilia als derde eindigde. ,,Catilia liep fantastisch. Ik ben super trots hoe ze elke keer weer vorderingen maakt.” Vos scoorde 66,86%.

In de Z2 debuteerde de bekende Chakakahn succesvol onder zijn amazone Ellen Wynia. De combinatie werd derde in de k√ľr. ,,Chaka was in de k√ľr nog wat onder de indruk en niet helemaal scherp, maar bij de show op het hoofdterrein was hij er weer helemaal”, aldus Wynia.

Ellen Wynia Chakakahn

Ellen Wynia en Chakakahn tijdens de ereronde op het hoofdterrein.

Minder tevredenheid was er bij tuigpaardrijder Lambertus Huckriede. In de strijd om de zilveren Martinitoren werd hij vierde. Volgens Huckriede kleunde de jury flink mis. De overwinning in de eenspannen ereklasse was voor Harry van Middelaar met Brandy.

Springruiter Jan Dolfing stond ook weer in de schijnwerpers. De 63-jarige routinier won met Amorka het Speel Uw Spel in de klasse Z. Andere winnaars bij het springen waren Angelique Hoorn, Jur Vrieling en Hester Klompmaker.