WEG: brons in kür voor Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival NOP

Share
  • 29 augustus 2014 17:19

door: redactie, 29 augustus 2014 17:19

blokjeCAEN | STEGEN.NET
Adelinde Cornelissen pakte vrijdag met Jerich Parzival NOP brons bij de kür op muziek tijdens de wereldruiterspelen. De sterke proef werd gewaardeerd met 85,714%. Het goud was voor Charlotte Dujardin met Valegro (92,181%).

<img alt="blokje" src="https://www.stegen.net/wp-content/uploads/blokje.jpg" /><strong><span style="color: #993300;"><span style="font-family: 'Arial Unicode MS', Arial; font-size: xx-small;">CAEN | <span style="color: #000080;">STEGEN.NET</span></span></span></strong> Adelinde Cornelissen pakte vrijdag met Jerich Parzival NOP brons bij de kür op muziek tijdens de wereldruiterspelen. De sterke proef werd gewaardeerd met 85,714%. Het goud was voor Charlotte Dujardin met Valegro.  Cornelissen en Parzival zetten een vrijwel smetteloze en gedurfd gereden proef neer, met prachtige muziek. Toch moest ze de Duitse Helen Langehanenberg met Damon Hill nog voor zich dulden. Deze combinatie kreeg 88,288% van de jury.  later meer...

Adelinde Cornelissen behaalde met Jerich Parzival NOP brons in de kür op muziek.

Cornelissen en Parzival zetten een vrijwel smetteloze en gedurfd gereden proef neer, met prachtige muziek. Toch moest ze de Duitse Helen Langehanenberg met Damon Hill nog voor zich dulden. Deze combinatie kreeg 88,288% van de jury.

Trots

Cornelissen was trots op de bronzen plak. ,,Parzival liep vanaf het eerste moment een hele goede wedstrijd. In de vorige proef kreeg ik geen tijd om Parzival aan de omgeving te laten wennen, nu gelukkig wel. Parzival liep heel relaxed door de kür en deed alle oefeningen ongelooflijk simpel. De piaffe en passage voelden heel goed aan. Ze waren als vanouds, en dat voor een 17-jarige! Toen we de ring uitkwamen had hij geen druppel zweet op het lichaam en dat bewijst voor mij dat hij in absolute topvorm steekt. Ik ga nu echt met een heel goed gevoel terug naar huis.”

Podium kür WEG 2014

De medaillewinnaars bij de kür op muziek, met rechts Adelinde Cornelissen.
FEI / JON STROUD

Parzival wil nog wel eens heftig reageren op invloeden van buitenaf. Nu bleef hij echter opmerkelijk rustig toen het publiek in het stadion de hoge score van Dujardin, die voor Cornelissen reed, met een explosie van geluid begroette. ,,Ik denk dat Parzival dacht dat het voor hem was. Voor de wedstrijd heeft hij daar ook nooit last van gehad, alleen ererondes vindt hij net als nu nog steeds eng en wil dan niets liever dan de arena verlaten. Daarin heb ik na een paar pogingen hem maar zijn zin gegeven.”

Vermoeid

Ook Diederik van Silfhout en Hans Peter Minderhoud plaatsen zich voor de kür, waarmee Nederland op het maximale aantal van drie kwam. Bondscoach Wim Ernes constateerde dat hun paarden, de twee jonge hengsten Arlando NH NOP en Glock’s Johnson TN, iets vermoeid hun kür liepen en daardoor ook foutjes maakten.

Ernes: ,,Bij Hans Peter slopen er te veel foutjes in de proef en je kunt zeggen dat deze vrijdag niet de beste dag van Johnson is geweest. Johnson haalde vandaag zijn standaard niet, door hakkeltjes in de series, en de piaffe en passage. Net alsof vandaag de kracht ontbrak om door te trekken.”

Ook bij van Silfhout en Arlando plaatste Ernes een paar opmerkingen. ,,Diederik begon met een piaffe pirouette en dat is misschien op dit moment net iets te hoog gegrepen. Arlando wist niet in het ritme te komen en verloor mede daardoor de balans. Verder stuurde Diederik dit aanstormende talent die je gerust (voor de buitenwereld) dé ontdekking van dit WK mag noemen, met enorm veel lichtvoetigheid, expressie en met een mooie open en stille aanleuning door de baan.”

  WEG 2014, kür op muziek    
GOUD Charlotte Dujardin Valegro 92.161%
ZILVER Helen Langehanenberg Damon Hill 88.286%
BRONS Adelinde Cornelissen Jerich Parzival NOP 85.714%
 11. Diederik van Silfhout Arlando NH NOP 77.286%
 14. Hans Peter Minderhoud Glock’s Johnson TN 75.554%

[wppa type=”thumbs” album=”15″]Any comment[/wppa]