WEG: Nederlandse dressuurploeg staat voorlopig tweede

Share
  • 25 augustus 2014 17:20

door: redactie, 25 augustus 2014 17:20

blokjeCAEN | STEGEN.NET | NOS | KNHS
De Nederlandse dressuurploeg heeft op de kletsnatte Wereldruiterspelen nog volop kans op een medaille. Debutant Diederik van Silfhout presteerde boven verwachting en later maandag kreeg Hans Peter Minderhoud een nog iets hogere jurywaardering. Nederland staat vooralsnog tweede.

Hans Peter Minderhoud verlaat de natte piste met Glock's Johnson.

Hans Peter Minderhoud verlaat de natte piste met Glock’s Johnson.
FACEBOOK / PAULIEN ALBERTS

Minderhoud kreeg voor zijn optreden met de KWPN-hengst Johnson 74,357%, Van Silfhout (Arlando) scoorde 73,414%. Titelhouder Nederland is halverwege tweede in de tussenstand, achter Duitsland, dat na de proeven van Kristina Sprehe (Desperados/78,814) en Fabienne Lütkemeier (Dagostini/73,588) nog niet uit beeld verdwenen is.

Edward Gal (Glock’s Voice) en Adelinde Cornelissen (Jerich Parzival NOP) rijden dinsdag en dan worden ook de prijzen verdeeld.

De verregende piste van de wereldruiterspelen.

De verregende piste van de wereldruiterspelen.

Tweeslachtig

Na zijn rit verliet Hans Peter Minderhoud de ring met een tweeslachtig gevoel. ,,Ik ben niet jubelend over mijn optreden met Glock’s Johnson TN, maar wel tevreden. Mijn paard had de vorm om een net iets betere proef neer te zetten”, aldus Minderhoud, die de door de gestaag neervallende regen steeds slechter wordende bodem als hoofdschuldige aanwees. Bondscoach Wim Ernes was nog iets krachtiger in zijn uitspraak. ,,Ik vind het voor een WK een onvoldoende bodem.”