Nederlandse dressuurploeg voorlopig vierde in Rio

Share
  • 11 augustus 2016 21:22

door: redactie, 11 augustus 2016 21:22

Rio de Janeiro | STEGEN.NET

De Nederlandse dressuurploeg staat nadat alle deelnemers hun Grand Prix hebben gereden op de voorlopige vierde plaats. Hans-Peter Minderhoud reed donderdag als laatste en behaalde met Glock’s Johnson 76,957%.
Rio 2016. Hans Peter Minderhoud en Glock's Johnson TN N.O.P.

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. (archief)

Minderhoud zette een goede proef neer en behaalde het hoogste resultaat voor Oranje. Vrijdag is de Grand Prix Special, die de beslissing gaat brengen in de landenwedstrijd dressuur.

Duitsland gaat overtuigend aan de leiding met een score van 81,295%. Daarna volgt Groot-Brittanië met 79,252%. Het team van de Verenigde Staten staat voorlopig derde.

Tevreden
Bondscoach Johan Rockx is tot nu toe tevreden met de prestaties van de Nederlandse ruiters. ,,Je wilt natuurlijk altijd meer, maar ik vind dat mijn ruiters vandaag alle twee echt goed gereden hebben. Dan moet je tevreden zijn. We moeten morgen aanvallend rijden. De enige manier om een medaille te halen is nu aanvallen. Daarbij moeten we ook zorgen dat we aan de goede kant van de grens blijven en voorkomen dat er fouten ontstaan. Maar ik zie zeker medaille kansen en we zullen aanvallen.”

In het individuele klassement is Hans Peter Minderhoud met Johnson op plaats negen de beste Nederlander. Diederik van Silfhout staat met Arlando 13e. Edward Gal met Voice op plaats 16. De Engelse Charlotte Dujardin staat met haar Valegro ruimschoots aan de leiding.