ZZ-combinaties beginnen sterk in eerste omloop Drents kampioenschap

Share
  • 8 augustus 2014 19:34

door: Steven Stegen, 8 augustus 2014 19:34

blokjeDE WIJK | STEGEN.NET
De deelnemers bij het ZZ-springen lieten vrijdag in de eerste omloop bij het Drents kampioenschap een sterke indruk achter. Van de 22 gestarte combinaties bleven er negen foutloos.

Marcel de Boer met Bonea Field.

Marcel de Boer behoorde tot de foutlozen met Bonea Field.
STEVEN STEGEN

Heel zwaar was de eerste omloop vrijdag niet en de sloot bleek geen problemen op te leveren. Alleen de driesprong zorgde voor iets meer fouten. Het slechtste resultaat kwam op naam van Marcelle Hokse, die haar schimmel Way to Go met geen mogelijkheid bij de eerste hindernis wist te krijgen en daardoor onverricht ter zake de baan moest verlaten. Met haar andere paard Zandro Boy maakte de amazone van de LR Staphorst één fout.

Negen combinaties in de ZZ bleven foutloos. Dat zijn Renate Beuving met Baniki, Martijn van Geel met Woodland VI, Bert-Jan Zuidema met Zorito, Marlies Hoorn met Buenos Dias, Manon van der Sluis met Calgary, Stefanie Heins met Cassy Lee, Marcel de Boer met Boneo Field, Sophie Arends met Benz en Maaike Koopmans met Soraya. Deze negen komen zaterdag opnieuw in actie, net als nog elf andere combinaties. Yvonne van Dijk plaatste zich nog net. Ze won met Vayrenta onlangs nog de finale medium tour bij het CH De Wolden, maar kreeg nu onverwacht twee fouten.

[wppa type=”thumbs” album=”14″ size=”auto”]Any comment[/wppa]