archief
contact
+31 6 53239630

Lennard de Boer Drents kampioen in ZZ-klasse met Davidoff

BEILEN – Lennard de Boer is na een spannende strijd Drents kampioen ZZ-springen geworden. Als laatste in de barrage eiste hij met Davidoff de titel op. Maaike ten Berge werd tweede en Marleen Schutte derde. In de Z won Geke Prins.
Lennard de Boer met Davidoff. Drents kampioen
Lennard de Boer met Davidoff op weg naar de Drentse titel.

BEILEN | STEGEN.NET
Lennard de Boer is zaterdagavond Drents indoorkampioen ZZ-springen geworden. In de manege van de Stroomruiters eiste hij met Davidoff als laatste starter in de barrage de titel op. Eerder werd De Boer al kampioen in de klasse M met Formidable.

Lennard de Boer met Davidoff. Drents kampioen
Lennard de Boer met Davidoff op weg naar de Drentse titel.
STEVEN STEGEN

Voor de beslissende barrage had De Boer zich met twee paarden weten te plaatsen, net als Maaike ten Berg. Zij waren elkaars grootste concurrenten. De andere kanshebbers waren Olav Klein (met Santana), Marleen Schutte (Carmel) en Marcelle Hokse (VDR’s Dancing in the Dark).

Goede rit
Ten Berg startte als eerste en zette met Eager gelijk een hele goede rit neer: foutloos in 32.36 seconden.  Ze had daarmee de leiding tot aan de laatste rit. Daarin nam De Boer alsnog het stokje over. ,,Mooier kon het niet”, glunderde De Boer. ,,Waar ik mijn succes aan te danken heb? Ik denk voor een groot deel aan Marcel (de Boer, geen familie, red.). Hij zet me op het juiste spoor.”

Maaike ten Berg had vrede met haar tweede plaats. ,,Ik wist gelijk dat ik niet snel genoeg was voor de overwinning. Maar het was een mooie ronde, ik ben tevreden met mijn tweede en vierde plaats.”
[supsystic-tables id=’2′]

Marleen Schutte werd derde met haar paard Carmel. Ze reed een keurige foutloze barrage, in een tijd van 37.82. De plaatsen vier en vijf waren voor Maaikte ten Berg (Chapala) en Lennard de Boer (VDL Edgar). Daarna volgden Marcelle Hokse (VDR’s Dancing in the Dark) en tot slot Olav Klein met Santana. Drenthe mag zes ZZ-combinaties afvaardigen naar het KNHS-kampioenschap in Ermelo.

Opnieuw Geke Prins
De klasse Z mondde uit in een barrage met slechts drie deelnemers. In de eerste omloop waren tien combinaties foutloos gebleven, maar in de tweede omloop leken de zenuwen op te spelen bij een aantal deelnemers. Geke Prins startte als eerste in de barrage en reed vlot, maar kreeg wel een fout met Dobry Den (v. Zento). Toch bleek dat goed voor de titel. Vorig jaar werd de 20-jarige amazone ook al kampioen met dit paard, toen in de klasse M.

Geke Prins - Dobry Den

De Drentse titel in de klasse Z was voor Geke Prins met Dobry Den.
STEVEN STEGEN

ruiter: Geke Prins
paard: Dobry Den
2767 x bekeken

André Ferreira startte als tweede en maakte met Cetaldine een fout op hindernis 7, een oxer. Hij was langzamer dan Prins en werd uiteindelijk tweede. Henk Hooge had de titel als laatste starter voor het grijpen met de ervaren Urlando, maar Hooge wist de kans niet te verzilveren, hij hoorde onderweg twee balken vallen, maar mag met zijn derde plaats wel naar Ermelo.

In de donderdag al verreden klasse M was Lennard de Boer ook al niet te kloppen. Met de schimmel Formidable werd hij ook in deze klasse kampioen. Wilfred Harke werd met Elton tweede.

Lennard de Boer - Formidable

Lennard de Boer werd ook Drents kampioen in de klasse M, met Formidable.
ANNEMIEN ALBRING

In de vrijdag verreden klasse L was Xanne Sluyter de sterkste. Ze pakte de Drentse titel met Felicita. Ben Anholts eindigde op de tweede plaats.

Lennard de Boer - Davidoff

Drents kampioenschap indoor springen 2016

Foto's van het Drents kampioenschap indoor springen in Beilen van 18 t/m 20 feb. 2016.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel