Lennard de Boer Drents kampioen in ZZ-klasse met Davidoff

Share
  • 21 februari 2016 01:54

door: Steven Stegen, 21 februari 2016 01:54

BEILEN | STEGEN.NET
Lennard de Boer is zaterdagavond Drents indoorkampioen ZZ-springen geworden. In de manege van de Stroomruiters eiste hij met Davidoff als laatste starter in de barrage de titel op. Eerder werd De Boer al kampioen in de klasse M met Formidable.

Lennard de Boer met Davidoff. Drents kampioen

Lennard de Boer met Davidoff op weg naar de Drentse titel.
STEVEN STEGEN

Voor de beslissende barrage had De Boer zich met twee paarden weten te plaatsen, net als Maaike ten Berg. Zij waren elkaars grootste concurrenten. De andere kanshebbers waren Olav Klein (met Santana), Marleen Schutte (Carmel) en Marcelle Hokse (VDR’s Dancing in the Dark).

Goede rit
Ten Berg startte als eerste en zette met Eager gelijk een hele goede rit neer: foutloos in 32.36 seconden.  Ze had daarmee de leiding tot aan de laatste rit. Daarin nam De Boer alsnog het stokje over. ,,Mooier kon het niet”, glunderde De Boer. ,,Waar ik mijn succes aan te danken heb? Ik denk voor een groot deel aan Marcel (de Boer, geen familie, red.). Hij zet me op het juiste spoor.”

Maaike ten Berg had vrede met haar tweede plaats. ,,Ik wist gelijk dat ik niet snel genoeg was voor de overwinning. Maar het was een mooie ronde, ik ben tevreden met mijn tweede en vierde plaats.”
[supsystic-tables id=’2′]

Marleen Schutte werd derde met haar paard Carmel. Ze reed een keurige foutloze barrage, in een tijd van 37.82. De plaatsen vier en vijf waren voor Maaikte ten Berg (Chapala) en Lennard de Boer (VDL Edgar). Daarna volgden Marcelle Hokse (VDR’s Dancing in the Dark) en tot slot Olav Klein met Santana. Drenthe mag zes ZZ-combinaties afvaardigen naar het KNHS-kampioenschap in Ermelo.

Opnieuw Geke Prins
De klasse Z mondde uit in een barrage met slechts drie deelnemers. In de eerste omloop waren tien combinaties foutloos gebleven, maar in de tweede omloop leken de zenuwen op te spelen bij een aantal deelnemers. Geke Prins startte als eerste in de barrage en reed vlot, maar kreeg wel een fout met Dobry Den (v. Zento). Toch bleek dat goed voor de titel. Vorig jaar werd de 20-jarige amazone ook al kampioen met dit paard, toen in de klasse M.

[wppa type=”mphoto” photo=”518″ size=”auto”]Any comment[/wppa]

André Ferreira startte als tweede en maakte met Cetaldine een fout op hindernis 7, een oxer. Hij was langzamer dan Prins en werd uiteindelijk tweede. Henk Hooge had de titel als laatste starter voor het grijpen met de ervaren Urlando, maar Hooge wist de kans niet te verzilveren, hij hoorde onderweg twee balken vallen, maar mag met zijn derde plaats wel naar Ermelo.

In de donderdag al verreden klasse M was Lennard de Boer ook al niet te kloppen. Met de schimmel Formidable werd hij ook in deze klasse kampioen. Wilfred Harke werd met Elton tweede.

[wppa type=”mphoto” photo=”524″ size=”auto”]Any comment[/wppa]

In de vrijdag verreden klasse L was Xanne Sluyter de sterkste. Ze pakte de Drentse titel met Felicita. Ben Anholts eindigde op de tweede plaats.

[wppa type=”cover” album=”32″ size=”auto”]Any comment[/wppa]