Jonna Schelstraete en Cupido kampioen in ZZ-licht bij Hippiade

Share
  • 7 september 2014 13:16

door: redactie, 7 september 2014 13:16

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS
De Brabantse Jonna Schelstraete is zaterdag kampioen in de ZZ-licht geworden tijdens de Hippiade. De amazone uit Gemonde kwam aan de start met de nog vrij onervaren Cupido (v. Tuschinski). In de Z2 ging de KNHS-titel naar Kirsten Brouwer met Charming Mood.

ZZ-licht-kampioene Jonna Schelstraete was wel een beetje verrast. ,,Tijdens de eerste proef op vrijdag was Cupido behoorlijk zenuwachtig. Hij heeft nog niet zo heel veel gezien en is pas dit seizoen voor het eerst vol in de wedstrijd. Het was behoorlijk druk op het terrein, mensen die over de wal heen en weer liepen en combinaties die door de waterbak plonsden. Helemaal niet erg, want daar leert hij van, maar daardoor was hij in de eerste proef wat te gespannen.”

Jonna Schelstraete werd met Cupido kampioen ZZ-licht.

Jonna Schelstraete werd met Cupido kampioen ZZ-licht.
KNHS.NL

Maar in de tweede proef kwam de combinatie al aanmerkelijker sterker voor de dag. ,,Cupido was meteen heel goed bij de les en deze won hij dan ook. Nummer twee en drie in mijn rubriek zaten me wel dicht op de hielen en daarom wist ik, dat ik er vandaag met mijn kür op muziek vol voor moest gaan. Dit was overigens niet mijn eigen kür, maar eentje die ik had geleend van Saskia Poels. Een kür met hele mooie lijnen en muziek van onder meer Abba en Dirty Dancing, die heel goed past bij de bewegingen van Cupido.”

De tweede plaats ging naar Geert-Jan Raateland met Crespo Rdh met een score van 74,25%. Schelstraete kwam tot 75,25%. De Noordelijke afvaardiging kwam er niet aan te pas. Drents kampioen Marjan Hooge eindigde vrijdag als 15e met Jive en wist daarmee niet voor de slotdag te plaatsen. ,,Jive liep met inrijden super fijn en ontspannen. Ook in de ring geen probleem, maar ik kon niet goed aan de voorkant komen tijdens de proef, daardoor hadden we fouten, helaas”, aldus Hooge op Facebook.

In de andere baan eindigde Fries kampioene Kenna Bakker met Binck als tiende en Linda van der Hauw met Boaz als 14e. Floor Vos kwam met Catilia op plaats 17 terecht.

Z2

In de klasse Z2 won Kirsten Brouwer met de KWPN goedgekeurde Charming Mood. De kampioene vertelt: ,,Ik ben helemaal gelukkig, want we zijn pas sinds vier maanden een combinatie. Dit was ook pas onze vierde wedstrijd samen, maar hij deed het hier heel goed en liep behoorlijk stabiele proeven. Charming Mood heeft drie goede basisgangen en scoorde hoge punten voor zijn wissels en appuyementen. Als hengst zijnde was hij soms iets afgeleid en daarom slopen er een paar kleine foutjes in, maar ik kreeg hem makkelijk weer bij de les en dan liep hij weer super”, aldus Brouwer, die nu de overstap wil maken naar de ZZ-zwaar.

Lisanne der Nederlanden eindigde in de Z2 op de tweede plaats met Dion Johnson Dvb. Drents kampioene Nicole de Leeuw eindigde vrijdag als achtste met Duvel en wist zich niet voor de beslissende kür te plaatsen. In de Z1 ging de titel naar Arthur van Rooij met Cupido. Britt Bos werd met Dulong kampioen in de M2.

Het zestal van de RV Exloo werd kampioen.

Het zestal van de RV Exloo werd kampioen.