Diederik van Silhout grijpt met Bonzanjo zijn eerste KNHS-titel

Share
  • 1 maart 2015 19:18

door: redactie, 1 maart 2015 19:18

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Hoewel hij al veel jaren meerijdt won Diederik van Silhout in het eerste van vijf weekenden kampioenschappen zijn eerste KNHS-titel. En wel een heel bijzondere. Met toptalent Bonzanjo reed hij pas zijn tweede Grand Prix en zijn eerste Grand Prix Kür. ,,Ik ben hier uiteraard bijzonder blij mee”, lacht de nuchtere ruiter uit Lunteren die het KNHS Indoorkampioenschap Zware Tour op zijn naam schreef. Marlies van Baalen werd tweede en de Drentse Marjan van der Jagt eindigde knap als derde.

Diederik van Silfhout met Bonzanjo

Diederik van Silfhout met Bonzanjo tijdens de prijsuitreiking.
FACEBOOK | DIEDERIK VAN SILFHOUT

,,Dit is echt mijn eerste titel”, bevestigt Diederik van Silfhout (26), die al een lange loopbaan in de dressuursport heeft. ,,Ik was na de proef vandaag echt blij en opgelucht. Bonzanjo liep vandaag pas zijn eerste Kür op Muziek in de Grand Prix en die hadden we nog niet eens geoefend.”

,,Ik ben super blij hoe Bonzanjo zich vandaag gedroeg vandaag. Het is toch een drukke hal en hij heeft nog niet vaak in zo’n accommodatie gelopen. Hij heeft twee dagen top gepresteerd. Bonzanjo is een groot talent. Hij doet alles zo gemakkelijk. Ik geef hem dit jaar de tijd om zich verder te ontwikkelen.”

Bonzanjo is een zoon van de hengst Jazz en is een volle broer van Glock’s Tango, waar Hans Peter Minderhoud jarenlang meer op het hoogste niveau presteerde. ,,We hebben Bonzanjo in gezamenlijk eigendom met Nol en Jeanette Gerritsen van De Dalhoeve.”

Zilver voor Marlies van Baalen
Marlies van Baalen reed de door haar familie zelf gefokte Zigeuner DVB naar het zilver. ,,Vorig jaar won ik de titel met Miciano, dit keer tweede. Heel mooi”, lacht de amazone uit Brakel. ,,Ik merkte dat Zigeuner DVB vandaag wat moe was. Over mijn Grand Prix gisteren was ik heel tevreden.”

Jury tevreden
Juryvoorzitter Eddy de Wolff van Westerode kijkt tevreden terug op het KNHS Indoorkampioenschap zware tour. ,,Diederik rijdt heel netjes en Bonzanjo is een paard met veel kwaliteit, goed bergop en een hele goede piaffe/passage. Marlies reed vandaag een hele goede foutloze Kür op Muziek, maar haar paard heeft net wat minder uitstraling dan Bonzanjo vandaag.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Zware Tour
1. Diederik van Silfhout (Lunteren), Bonzanjo (v.Jazz), 74,954
2. Marlies van Baalen (Brakel), Zigeurner DVB (v.Gribaldi), 72,614
3. Marjan van der Jagt (Spier), Radetsky (v.Houston), 70,888
4. Johan Rockx (Essen), Verdi de la Fazenda (v.Florett As), 69,171
5. Kirsten Beckers (’s Gravendeel), Broere Westpoint (v.Jazz), 68,990

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour
1. Dinja van Liere (Goes), Duval’s Capri Sonne jr. (v.Rhodium), 78,014
2. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Glock’s Federleicht (v.Fürst Piccolo), 75,409
3. Jonna Schelstraete-van den Ham (Gemonde), Cupido (v.Tuschinksi), 73,046
4. Kristen Beckers (‘s Gravendeel), Broere Bristol (v.Jazz), 71,428
5. Diederik van Silfhout (Lunteren), Zep (v.OO Seven), 69,680

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap ZZ-zwaar
1. Theo Hanzon (Schijndel), Helena vh Goorhof (v.Gribaldi), 73,209
2. Dinja van Liere (Goes), Hexagon’s Denzel (v.Hexagon’s Zidane), 70,367
3. Mara de Vries (Poederoijen), Cuvank PP (v.Downtown), 69,759
4. Kirsten Brouwer (Zegveld), Charmingmood (v.Winningmood), 68,039
5. Geert Jan Raateland (’s Gravenzande), Crespo RDH (v.Vivaldi), 67,671