archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling en Zirocco Blue VDL tweede in Lausanne

LAUSANNE – Jur Vrieling is zondag tweede geworden in de Grote Prijs van Lausanne met VDL Zirocco Blue N.O.P. De ruiter uit Holwierde hoefde alleen te buigen voor Abdullah Alsharbatly met Andrea.
Jur Vrieling met Zirocco Blue.

blokjeLAUSANNE | STEGEN.NET | KNHS
Jur Vrieling is zondag tweede geworden in de Grote Prijs van Lausanne met VDL Zirocco Blue N.O.P. De ruiter uit Holwierde hoefde alleen te buigen voor Abdullah Alsharbatly met Andrea.

De Grote Prijs vormde de afsluiting van het evenement, waar zaterdag de Global Champions Tour werd verreden. Bij die wedstrijd had Jur Vrieling bij het losrijden niet al te hoog gesprongen met de getalenteerde schimmel.

Jur Vrieling met Zirocco Blue.
Jur Vrieling met Zirocco Blue (archief).

Vrieling: ,,Dat wreekte zich, want we kregen een fout op hindernis één. Daarna bleef de schimmelhengst gemakkelijk foutloos. Op zondag heb ik op het voorterrein de hengst VDL Zirocco Blue N.O.P. op wel iets hogere hindernissen losgewerkt. Nu sprong hij over de eerste hindernis van 1.50 m. wel met vijftig centimeter lucht. Dat is ook de reden waarom ik mij tijdens het losspringen altijd beperk. Anders gaat hij zich in het parcours overspringen. Aan de andere kant is het wel gemakkelijker op een paard te zitten dat te hoog springt dan op een paard te rijden dat te laag springt”, aldus de Groninger.

De Saudie-Arabische ruiter Abdullah Alsharbatly eiste met Andrea de overwinning op in de Grote Prijs. Hij reed de barrage in 38,36 seconden, terwijl Vrieling 38,84 nodig had. De Ier Betram Allen werd met Romanov derde.

Total
5
Shares
gerelateerde berichten
Total
5
Share