archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling derde in eerste onderdeel finale wereldbeker

LAS VEGAS – Jur Vrieling is sterk begonnen aan de finale van de wereldbeker. De ruiter uit Holwierde pakte met VDL Zirocco Blue N.O.P. de derde plaats in de eerste wedstrijd. De Ier Bertram Allen was met Molly Malone de beste in dit parcours direct op tijd.
Jur Vrieling met Zirocco Blue.

blokjeLAS VEGAS | STEGEN.NET | ANP | KNHS
Jur Vrieling is sterk begonnen aan de finale van de wereldbeker. De ruiter uit Holwierde pakte met VDL Zirocco Blue N.O.P. de derde plaats in de eerste wedstrijd.

Jur Vrieling met Zirocco Blue.
Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue NOP. (archief)

Vrieling ging in het eerste van drie onderdelen foutloos rond. Hij was alleen in tijd iets langzamer dan de Ierse winnaar Bertram Allen (Molly Malone) en de Amerikaan Richard Fellers (Flexible).

Ook Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN N.O.P.) en Gerco Schröder (Glock’s Cognac Champblanc) lieten in de krappe ring alle balken liggen, maar zij legden het parcours beduidend langzamer af. Van der Vleuten eindigde als negende, Schröder werd achttiende.

Rare dingen
Vrieling was na afloop vooral tevreden over zijn geweldige schimmel. ,,Wat een goed paard hè! Er gebeurden hier genoeg rare dingen en voor veel paarden was het lastig, maar Zirocco bleef nuchter. Hij sprong super. Het parcours liep super voor mij, helemaal naar het einde toe. De lijnen werden wat langer en ik kon optimaal gebruik maken van de grote galop van Zirocco.”

Tevreden
Bondscoach Rob Ehrens toonde zich tevreden over de prestaties. ,,Dit was een mooie start. Alle drie nul, paarden die goed sprongen en ruiters die goed reden. Ik ben heel tevreden. Het is en blijft hier een moeilijke piste. Je valt aan en dan moet het allemaal maar net goed lopen.”

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share