archief
contact
+31 6 53239630

Aniek Diks ‘lest best’ in Grote Prijs CH Eext

EEXT – De amazone die het verst moest reizen ging op het CH Eext met de zege aan de haal. Aniek Diks uit het Brabantse Vorstenbosch schreef Pinkstermaandag de Grote Prijs van het CH Eext op haar naam. Ze klopte met Huro’s Winston Jumper Renate Beuving en Berona.
Aniek Diks rijdt Huro's Winston Jumper naar de zege in Eext.
Aniek Diks rijdt Huro’s Winston Jumper naar de zege in Eext. STEVEN STEGEN

EEXT | STEGEN.NET
De amazone die het verst moest reizen ging op het CH Eext met de zege aan de haal. Aniek Diks uit het Brabantse Vorstenbosch schreef Pinkstermaandag de Grote Prijs van het CH Eext op haar naam. Ze was als laatste starter in de barrage duidelijk sneller dan Renate Beuving uit Odoorn.

Aniek Diks rijdt Huro's Winston Jumper naar de zege in Eext.
Aniek Diks rijdt Huro’s Winston Jumper naar de zege in Eext.
STEVEN STEGEN

De 1.40-rubriek trok een mooi aantal deelnemers. Parcoursbouwer Jan Oldejans had op het prachtige hoofdterrein alle ruimte op een mooi parcours neer te zetten. Uiteindelijk bleven negen combinaties foutloos, waarvan er acht voor de barrage terug kwamen. Mareille van Geel plaatste zich met twee paarden en trok daarom Don Diego terug voor de beslissende barrage.

Barrage
In de barrage wisten Peter Strijker (Zivola) en Marianne Boerema en de hete ET niet opnieuw foutloos te blijven. De eerste die dat wel lukte was Renate Beuving. Ze had in het basisparcours nog aardig wat te stellen met de vechtige Berona, maar in de barrage liet de merrie zich beter sturen en toonde ze ook veel vermogen en voorzichtigheid. Beuving nam de leiding met een foutloze rit in 41.49.

Renate Beuving met Berona
Renate Beuving ging met Berona lange tijd aan kop, maar werd uieindelijk tweede.
STEVEN STEGEN

Daarna was Marleen Schütte aan zet, maar ze begon met Alfonso ongelukkig met een paal op de eerste sprong, waarna op de laatste hindernis nog een fout volgde. Nicole Botma reed daarna sterk rond met Dollards Abu Dhabi Cjs, maar met haar tijd van 41.86 kon ze Renate Beuving niet bedreigen. Daan van Geel vormde ook geen gevaar. De ruiter uit Gees reed Dy-Zento keurig en in alle rust rond. Maar echtgenote Mareille van Geel ging wel voor de winst met Chakato VL (v. Ukato). Haar tijd was de snelste, maar op de laatste oxer viel een balk.

Lest best
Aniek Diks mocht vervolgens als laatste een poging wagen. En dat deed ze vanaf de eerste meters vol inzet. De Brabantse amazone ging er met Huro’s Winston Jumper (v. Cantos) voluit voor en ging onder luide aanmoedigingen vanuit het publiek na 39.71 over de eindstreep. Daarmee was Diks lest best.

De springfinale voor de landelijke klassen werd bij de paarden gewonnen door Pieternel Miedema met Sebas en bij de pony’s door Pietrix de Vries met Murdock.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel