Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival NOP aan kop in WB Lyon

Share
  • 1 november 2014 12:46

door: redactie, 1 november 2014 12:46

blokjeLYON | STEGEN.NET | KNHS
Ook de tweede wereldbeker dressuur van dit seizoen kreeg een Nederlandse winnaar. Adelinde Cornelissen won met Jerich Parzival NOP vrijdagavond in Lyon. Zij lieten de Duitse combinatie Fabienne Lütkemeier met D’Agostino nipt achter zich.

Cornelissen vertelde dat Parzival wel wat bang voor de bloemen was en ook de schaduwen in de hal nauwlettend in de gaten hield. ,,Ik blijf me afvragen wat er in zijn hoofd omgaat”, lachte ze na afloop. Cornelissen reed in Lyon met een pijnlijke kuit, nadat ze eerder in de week van een jong paard viel. Het tekent haar gedrevenheid dat ze toch in deze tweede wereldbeker van het seizoen in actie wilde komen.

Adelinde en Parzical tijdens de prijsuitreiking.

Adelinde en Parzical tijdens de prijsuitreiking.

Daniëlle Heijkoop eindigde met Kingsley Siro NOP als vierde, terwijl Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt negende werden. Bondscoach Wim Ernes was van mening dat Parzival in de kür beter liep dan in de Grand Prix. ,,Parzival stond in de kür nog beter afgestemd aan de hulpen en liep nog beter door zijn lijf. In de tweede pirouette naar links verloor Parzival even zijn balans en dat koste punten. Jammer was dat Adelinde op een bepaald moment even voor de muziek aan reed, maar dat kwam omdat ze even feller reed. De appuyementen waren zowel in draf als in galop heel mooi scherp gereden”, aldus Ernes, die ook van mening was dat de draf van Parzival uiterst expressief was en dat de door Adelinde en Parzival getoonde kür door een zeer hoge moeilijkheidsgraad werden gekenmerkt.

[wppa type=”mphoto” photo=”287″ size=”auto” align=”center”]Any comment[/wppa]
Daniëlle Heijkoop, die met Kingsley Siro NOP als vierde eindigde, stelde haar paard met een hele mooie stille aanleuning voor. ,,Hun hoogtepunten waren zonder meer de schitterend uitgevoerde piaffe onderdelen. Zowel de changementen om de pas als om de twee werden sterk uitgevoerd. Jammer was dat Daniëlle in de ingebouwde reservelijn nogmaals de changementen reed en daarin een foutje kreeg, wat haar resultaat drukte”, vertelde Ernes.

Ook over Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt had de bondscoach lovende zaken te melden. ,,Flirt ging met heel veel schwung in zijn lichaam door de baan en de draf appuyementen werden zeer fraai uitgevoerd. Daarbij toonde het paard gedurende de gehele kür heel veel impuls en uitstraling. Jammer was dat in de piaffe net te weinig balans werd getoond.”