Drama in Rio: Adelinde Cornelissen beëindigt proef met Jerich Parzival

Share
  • 10 augustus 2016 19:13

door: redactie, 10 augustus 2016 19:13

Rio de Janeiro | STEGEN.NET

Adelinde Cornelissen heeft bij de Olympische spelen haar proef met Jerich Parzival voortijdig beëindigd. Tijdens de stap in de Grand Prix groette ze af.
Rio drama Adelinde.

Adelinde Cornelissen verbijt de teleurstelling nadat ze haar proef met Jerich Parzival voortijdig heeft beëindigd.

Een emotionele Cornelissen zei na afloop dat Parzival de dag voor de Grand Prix een insectenbeet in z’n wang had opgelopen en hoge koorts kreeg. Ze besloot voor het team om toch te starten, maar merkte al snel dat Parzival niet in z’n beste doen was, al was daar voor de buitenstaander niet veel van te zien.

Cornelissen vertelde tegen de NOS dat haar 19-jarige paard een dag eerder gebeten of gestoken was. ,,Door wat dan ook. De kaak en wang waren opgezwollen en Parzival had hoge koorts.” De ruin heeft negen uur aan het infuus gezeten, waardoor de koorts zakte. Toch staakte Cornelissen haar proef al snel. ,,Parzival voelde leeg, dit wilde ik hem niet aandoen.”

Teleurstelling
Maarten van der Heijden van de KNHS: ,,Het is dramatisch voor Adelinde en een teleurstelling voor het team. Voor het eindresultaat van het team tellen echter alleen de scores van de beste drie combinaties per land. Hoe zuur het ook is, dit betekent dat Adelinde en Parzival ons weg te strepen resultaat zijn. De scores van de andere drie combinaties zullen nu bepalend zijn. De druk op die drie ruiters neemt daarmee toe, maar ze hebben alle drie al bewezen onder druk te kunnen presteren.”