Indoor Groningen van start met hengsten en veiling

Indoor Groningen van start met hengsten en veiling

19 december 2018 00:12 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 zuidbroek
Indoor Groningen is begonnen. De 57e editie startte dinsdag met de hengstenkeuring van het AES en een opwaardeerkeuring. Ook was er een veiling.

Om klokslag 11.00 verscheen de eerste hengst in de baan. De vaderdieren werden aan de hand gepresenteerd. De hengsten die enkel voor een opwaardeerkeuring zijn gekomen, zijn onder het zadel getoond en hebben een parcours afgelegd. 

Chef of Flanders werd kampioen springen.
📸 Mariol Middel

De sfeer zat er direct al goed in en het was prachtig om te zien hoe deze jonge hengsten springen en bewegen. De kampioen van het springen werd Chef of Flanders Field (Cicero X Indoctro) van stal Renken uit Klijndijk. Kampioen dressuur werd de hengst Frederic (Fürstenball x Stedinger) van stal Brouwer. 

Youngster Christmas Auction

Dinsdagavond werd de allereerste Youngster Christmas Auction georganiseerd. Hierbij werden diverse spring- en dressuurhengsten gepresenteerd en vervolgens geveild. Het hoogtepunt van de avond was de veiling van de ruin ‘Jodari’ van 4 jaar oud, afstammeling van Cartano x Dione, die voor €62.000 onder de hamer ging. De hengsten werden geveild voor een gemiddelde prijs van €19400 en de totale omzet van de veiling kwam uit op een bedrag van €485.000.

Adelinde Cornelissen bracht samen met haar hengst Henkie een bezoek aan de Youngster Christmas Auction. Adelinde gaf hierbij een clinic over de basis van de dressuur. Ook de Zweedse topruiter Rolf-Göran Bengtsson bracht een bezoek aan Zuidbroek, samen met de KWPN-goedgekeurde hengst Emir R.

🔴 Stegen.net | Persbericht