Daniëlle Heijkoop passeert Adelinde Cornelissen met persoonlijk record

Share
  • 28 december 2014 19:26

door: redactie, 28 december 2014 19:26

blokjeMECHELEN | STEGEN.NET
Voor het eerst in haar loopbaan heeft Daniëlle Heijkoop het geflikt: in de Grand Prix Kür van de World Dressage Masters versloeg ze met Siro N.O.P. niemand minder dan Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival.

Daniëlle Heijkoop is zichtbaar blij met haar proef met Kingsley Siro.

Daniëlle Heijkoop met Siro (archief).
JACOB MELISSEN

Heijkoop kwam zondag in de Nekkerhal tot een persoonlijk record van precies 83%. Een dag eerder werd de Rotterdamse combinatie nog derde in de Grand Prix. Siro liep een sprankelende verrichting met een mooie opbouw naar het slot, met een spetterende passage/piaffe-tour als afsluiter.

Daniëlle Heijkoop:
,,Ik ben echt blij ja. Als je zo’n Kür rijdt en alles past en klopt dan is het bijzonder mooi om in deze entourage te rijden. Gisteren ging het ook niet slecht in de Grand Prix, maar hadden we wat foutjes, vandaag was er pas echt het goede gevoel.”

Adelinde Cornelissen liet met Jerich Parzival N.O.P. een score van 82,05% noteren. Parzival was opnieuw kijkerig en dat kwam het beeld niet ten goede.

Adelinde Cornelissen:
,,Ik kwam niet in het ritme. Parzival was kijkerig, vooral op de korte zijdes. En doordat hij daar niet echt naartoe durfde, moest ik stukken afsnijden. Dan loop je voor op de muziek en kom je geen moment goed op gang. Ook gisteren in de Grand Prix vond hij het allemaal behoorlijk spannend.”

Ook de als derde geëindigde Patrik Kittel werd geconfronteerd met spanning bij Scandic (v. Solos Carex). Hij stak de hand daarvoor in eigen boezem. Volgens Kittel was het een gevolg van het meebrengen van Scandic naar de prijsuitreiking bij de Grand Prix.

http://vimeo.com/115523455