Ludo Philippaerts: ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’

Ludo Philippaerts: ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’

24 december 2014 11:59 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeGRUITRODE | STEGEN.NET
2014 was een speciaal jaar voor de Belg Ludo Philippaerts, die met tal van emoties geconfronteerd werd. Vreugde om de prestaties van zijn kinderen, twijfel nadat hij zelf een zware val maakte in Fontainebleau. Maar Ludo Philippaerts wil na de val opstaan en weer doorgaan, zo meldt hij in een nieuwsbrief.

Ludo Philippaerts met Challenge van de Begijnakker

Ludo Philippaerts met Challenge van de Begijnakker in betere tijden.
HORSES.NL

Nicola Philippaerts won zijn eerste wereldbekerwedstrijd, Olivier Philippaerts maakte deel uit van het team dat de Landenprijs in Aken won, Thibault Philippaerts won zijn eerste internationale wedstrijd en de jongste van de familie, Anthony, heeft in 2014 zijn eerste stappen in de paardensport gezet.

Het zijn maar enkele mooie momenten uit 2014. Het mooiste moment was wellicht het opnieuw in competitie treden van Challenge van de Begijnakker (foto). Na een lange revalidatie werd hij samen met Ludo Philippaerts herenigd.

Ludo Philippaerts
,,Challenge heeft na zijn blessure een hele weg afgelegd waarna we samen de draad opnieuw oppikten. Challenge is een speciaal paard en misschien net daarom past het zo goed bij mij. Ook ik heb een eigen wil en ook ik ben soms moeilijk handelbaar maar net dat is een kwaliteit in de sport. Vastberadenheid heet zo iets!”

Jumping Mechelen komt voor Ludo Philippaerts nog te vroeg, maar hij is vastberaden om terug te keren in de sport en ook om zijn ervaring door te geven aan de jonge garde.

Deel dit bericht