Jumping Amsterdam: Charlotte Dujardin en Valegro op eenzame hoogte

Share
  • 31 januari 2015 17:32

door: redactie, 31 januari 2015 17:32

blokjeAMSTERDAM | STEGEN.NET
Charlotte Dujardin straalde vandaag tijdens Jumping Amsterdam opnieuw met haar Valegro. Nadat deze combinatie al de Grand Prix won bleek het duo nu niet te kloppen in de kür, in de strijd om de punten voor de wereldbeker.

Charlotte Dujardin en Valegro tijdens de ereronde.

Charlotte Dujardin en Valegro tijdens de ereronde.
FEI / ARND BRONKHORST

Dujardin behaalde in de RAI een score van 93,3%, waarmee ze heel dicht in de buurt kwam van haar eigen wereldrecord.

Danielle Heijkoop werd tweede met Siro

Danielle Heijkoop werd tweede met Siro.
FEI / ARND BRONKHORST

Het erepodium bleef ongewijzigd ten opzichte van de Grand Prix. Daniëlle Heijkoop met Siro N.O.P. behaalde een score van 82,375%. Jessica von Bredow-Werndl en Unee Bb werden derde met 80,9%.

Charlotte Dujardin
,,Ik ben drie weken weg geweest en daarom heb ik gekozen voor de bestaande muziek en choreografie.”

Diederik van Silfhout (Arlando NH NOP) en Hans Peter Minderhoud (Glock’s Flirt) werden vierde respectievelijk vijfde, met net geen 8 gemiddeld. Edward Gal ontbrak zaterdag doordat zijn paard koorts had.

Tussenstand wereldbeker
In de stand van de wereldbeker nam Von Bredow-Werndl de eerste plaats over. Met 71 punten kan ze de tickets naar Las Vegas, waar in april de finale is, bestellen. Heijkoop, nu tweede, staat er met 60 erg goed voor. Ook Minderhoud, Gal en Adelinde Cornelissen behoren op dit moment tot de top negen, die Europa vertegenwoordigt in de eindstrijd.

Nederland mag maximaal drie combinaties afvaardigen. ,,Dan moet er één afvallen. Een luxe probleem noem ik dat”, aldus bondscoach Wim Ernes.