archief
contact
+31 6 53239630

Michael Greeve en Whitney BB winnen CSI Eindhoven: ‘ze voelde beter dan ooit’

EINDHOVEN – Michael Greeve was zondag de grote ster bij het CSI Eindhoven. De Drentse ruiter won met de weer in super vorm stekende Whitney BB de Grote Prijs. Greeve bleef in de hitte de koelste en verdiende een nieuwe auto.
Michael Greeve rijdt de herstelde merrie Whitney BB naar de overwinning op het CSI Eindhoven.
Michael Greeve rijdt de herstelde merrie Whitney BB naar de overwinning op het CSI Eindhoven. FOTO: Wendy Scholten

Eindhoven | STEGEN.NET

Michael Greeve was zondag de grote ster bij het CSI Eindhoven. De Drentse ruiter won met Whitney BB de Grote Prijs. Greeve bleef in de hitte de koelste en verdiende een nieuwe auto.

Voor het oog van duizenden toeschouwers werd er op ongekend hoog niveau gestreden in de zware finaleproef van de vierde editie van CSI Eindhoven sinds de herstart in 2013. Slechts vijf van de 54 deelnemers haalde de eindstreep zonder fouten, waaronder twee Amerikaanse, twee Nederlanders en een Duitser.

Michael Greeve rijdt de herstelde merrie Whitney BB naar de overwinning op het CSI Eindhoven.
Michael Greeve rijdt de herstelde merrie Whitney BB naar de overwinning op het CSI Eindhoven.
FOTO: Wendy Scholten

Emily Short en Reed Kessler uit Amerika maakten allebei een fout, wat ook Wout-Jan van der Schans overkwam. Lars Nieberg nam de tijd en stuurde Foster (v. For Edition) met één tijdstrafpunt over de finishte. En toen was het aan Michael Greeve met Whitney BB (v. Nabab de Reve), die nog maar sinds kort terug is uit blessureperiode. Zou de zelf gefokte merrie conditie genoeg hebben voor nog een tweede omloop?

Beter dan ooit
Michael Greeve reed zonder vrees binnen. ,,Ze voelde vandaag beter dan ooit! Als ze de moeilijke dubbel goed zou springen, kon het voor mijn gevoel niet meer mis gaan. Voor de toegestane tijd was ik niet bang, want Whitney is van nature een snel paard.”

Het duo kent elkaar tot haver en gort en Michael Greeve prijst zijn merrie om haar instelling. ,,Ze geeft zich altijd voor 100 procent en dat is vandaag wel weer gebleken. Dit was hartstikke mooi. Het NK kwam voor Whitney nog te vroeg, waardoor ik uit beeld raakte voor dit concours. Ik ben blij dat ik dinsdagavond te horen kreeg dat ik toch nog mocht starten. Wat een topevenement! Fantastisch dat het weer op de kaart staat.”

Achter Greeve en Nieberg finishte Reed Kessler met Cos I Can (v. Olympic Lux) als derde, voor Wout-Jan van der Schans op Capetown (v. Oklund). Ook Arlando (v. Harley VDL) sprong zich onder Roelof Bril in de kijker met slechts één tijdfout en werd zesde. Outsider en nummer acht Peter Olthof meldde zich ook bijna voor de barrage, tot Doma Sue (v. Dollar du Murier) van de Amerikaanse familie Porter op de voorlaatste sprong in de fout ging.

Superlatieven
Over de vierde editie van CSI Eindhoven schieten bij voorzitter Peter Slaats ‘superlatieven te kort’. ,,We staan weer wereldwijd op de kaart. Het evenement is ook geweldig goed bezocht. Niet alleen door paardenliefhebbers, maar ook door mensen die niets met paarden te maken hebben en zelfs door Expats. Met VDL Groep en drie topruiters in het bestuur hebben we een geweldig fundament om CSI Eindhoven hopelijk nog jaren voort te zetten”, sluit Peter Slaats af.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel