Vai Bruntink domineert op eerste dag Gronings kampioenschap

Share
  • 23 januari 2015 18:47

door: redactie, 23 januari 2015 18:47

blokjeTolbert | STEGEN.NET

Vai Bruntink drukte een duidelijk stempel op de eerste dag van het Gronings kampioenschap indoor dressuur. In de HJC-manege stond ze in de ZZ-licht en Z1 bovenaan en staat ze in de Z2 voorlopig tweede, achter Zoë Schipper.

Vai Bruntink met Pavo's Ziggy Pop (archief)

Vai Bruntink leidt met Pavo’s Ziggy Pop in de ZZ-licht. (archief)
Corry van Hoorn

In de ZZ-licht traden vrijdag slechts vier combinaties aan. Vai Bruntink nam met Pavo’s Ziggy Pop een nu al beslissende voorsprong door met een score van 63,71% de baan te verlaten. Willemien Vries-Ottens volgde met Arleste met 60,14%.

In de Z2 was het duidelijk spannender en nam Zoë Schipper de leiding in de titelstrijd. Zij behaalde met Venice (v. Cabochon) de winnende score van 65,59%. Bruntink volgde met Darabel op de tweede plaats met 64,26%. Katja Renken-van der Lubbe werd derde met Charming Lady RV.

Opvallend lage scores
In de Z1 was sprake van opvallend lage scores. Alleen Vai Bruntink reed met Ebony (v. Painted Black) in de ogen van de juryleden Beersma en Haringsma een winstpuntwaardige proef. Ze kwamen tot 64,56%. De overige 23 combinaties wisten niet boven de 60% te komen.

Corrie Rave via Facebook:
Vanmorgen naar een demonstratie negatief jureren gekeken. ‪#‎Nietleuk‬ ‪#‎Stimuleert‬ niet.
Zo slecht is het echt niet in Groningen.

Karin van de Merwe via Facebook:
Ze zaten wel op één lijn…

Joke Bruggeman via Facebook:
Ik heb een groot gedeelte gezien en vond het niveau slecht, dus kom op voor de juryleden!

Uitslagen vind je hier