Finale wereldbeker lonkt voor Maikel van der Vleuten

Share
  • 8 februari 2015 12:21

door: KNHS, 8 februari 2015 12:21

🔴 Bordeaux Maikel van der Vleuten lijkt zeker van deelname aan de finale van de wereldbeker in Las vegas. Hij eindigde zaterdagavond in Bordeaux op de negende plaats met VDL Groep Verdi TN N.O.P. en staat nu achtste in het klassement. Bertram Allen pakte op het Franse evenement de overwinning met Romanov (v.Heartbreaker).

Maikel Van Der Vleuten met VDL Groep Verdi

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi
📸 FEI | MATTI HIETANEN

De jonge Ier Bertram Allen lijkt na zijn overwinning in Bordeaux wel zeker van een ticket naar Las Vegas. De 19-jarige ruiter bleek niet te kloppen met de in Nederland gefokte 17-jarige Romanov en neemt de leiding in de tussenstand met 71 punten.

Flinke opgave

Het was een flinke opgave die de combinaties in de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Bordeaux kregen voorgeschoteld. Elf van de 40 deelnemers wisten zich te plaatsen voor de barrage, waarin Maikel van Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. als laatste van start ging.

Op de derde hindernis viel die hinderlijke balk en Maikel reed zijn bruine toppaard in een vlot tempo verder foutloos over de finish. Het resultaat een negende plaats. Van der Vleuten verdiende daarmee 8 punten, waarmee hij op de achtste plaats staat in de tussenstand met 45 punten.

Gerco Schröder (Tubbergen) moest in de eerste omloop van de wedstrijd een springfout incasseren met Glock’s Coganc Champblanc. Daarmee eindigden ze als 17e. Zeven plaatsen hoger dan Wout Jan van der Schans en Capetown.

Tussenstand

Harrie Smolders is met 56 punten op de vierde plaats in de tussenstand van de Westeuropese liga van de FEI Wereldbeker de beste Nederlander. Maikel van der Vleuten staat 8e. Jur Vrieling begon het seizoen sterk met de winst in Olso, maar staat nu op de 19e plaats en zal over drie weken in Gothenburg nog punten moeten pakken om zeker te zijn van een plek in de finale. Normaliter krijgen de beste 18 een uitnodiging voor de finale in het tweede weekend van april in Las Vegas.

Uitslag wereldbekerkwalificatiewestrijd Bordeaux
1. Bertram Allen (IRL), Romanov (v.Heartbreaker), 0 – 0, 36,48 sec
2. Ludger Beerbaum (DUI), Chaman (v.Baloutbet du Rouet), 0 – 0, 37,72 sec
3. Markus Ehning (DUI), Singular LS la Silla (v. Chapultepec la Silla), 0 – 0, 38,44 sec
9. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 0 – 4, 41,95 sec
17. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc (Clearway x ), 4, 73,95 sec
24. Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Capetown (Oklund x Carlino), 8, 71,30 sec

Tussenstand FEI Wereldbeker na 11 van de 12 wedstrijden
1. Bertram Allen (IRL), 71
2. Kevin Staut (FRA), 63
3. Steve Guerdat (SUI), 57
4. Harrie Smolders (Hooge Mierde), 56
8. Maikel van der Vleuten (Someren), 45
19 Jur Vrieling (Holwierde), 33
27. Wout Jan van der Schans (Nijker), 27
31. Gerco Schröder (Tubbergen), 25