archief
contact
+31 6 53239630
Steven Guerdat won met Albfueren S Paille de finale van de wereldbeker in Las Vegas.

Steve Guerdat pakt zege in finale wereldbeker, Van der Vleuten zesde

blokjeLAS VEGAS | STEGEN.NET | KNHS | RTS
De Zwitser Steve Guerdat (32) is in gokstad Las Vegas winnaar geworden van de finale van de wereldbeker voor springruiters. Olympische kampioen Guerdat behaalde met Albfuehren’s Paille acht strafpunten. Maikel van der Vleuten was met zijn zesde plaats de beste Nederlander. Jur Vrieling eindigde als tiende.

Steven Guerdat won met Albfueren S Paille de finale van de wereldbeker in Las Vegas.
Steven Guerdat won met Albfueren S Paille de finale van de wereldbeker in Las Vegas.
FEI | DIRK CAREMANS

Steve Guerdat was al twee keer tweede in de WB-finale. Dat was met zijn olympische kampioenspaard Nino des Buissonnets. Die liet de Zwitser dit keer thuis. Hij deed een beroep op de merrie Albfuehren’s Paille. Met negen punten voorsprong gingen ze de allerlaatste omloop in. Met slechts 1 punt voorsprong – na 2 springfouten – kwamen ze er uit en wonnen de Wereldbeker. Guerdat roemde zijn merrie. ,,Ze heeft een geweldig karakter en enorme vechtlust.”

Volop spanning
Spanning was er volop in de finale waarin vier combinaties over beide omlopen slechts een springfout maakten. Daaronder Maikel van der Vleuten en een drie dagen lang superieur springende VDL Groep Verdi TN N.O.P. Daarmee klom Van der Vleuten in het klassement naar de finale zesde plaats en evenaarden ze hun prestatie van vorig jaar in de wereldbekerfinale in Lyon. In 2012 werden ze 7e.

Vrieling in top 10
Jur Vrieling had zich voorafgaand aan zijn eerste finale een top 10 klassering ten doel gesteld. De start met de gedeelde derde plaats op de eerste dag was geweldig. In de finale kon Vrieling de nul niet vasthouden. Maar ook de concurrentie maakte fouten en dat deed de debutanten op de tiende plaats eindigen.

Ondanks de tiende plaats was Vrieling niet tevreden: ,,Ik heb in de eerste ronde gewoon niet goed gereden, daarom kan ik nu niet blij zijn met dit resultaat. In de tweede ronde pakte ik het beter aan. Hij bleef daarin wel ontspannen en ging gewoon goed.”

Het Nederlandse team kan de komende zomer in de landenwedstrijden nog veel plezier gaan hebben van Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc. In de finalewedstrijd eindigden ze op de negende plaats met slechts twee springfouten en een tijdfout. In het klassement deden ze goede zaken op de twaalfde plaats.

Penelope Leprevost eindigde in Las Vegas met Vagabond de la Pomme op de tweede plaats.
Penelope Leprevost eindigde in Las Vegas met Vagabond de la Pomme op de tweede plaats.
FEI | DIRK CAREMANS

Daarmee verbeterden ze zich elke wedstrijd van de finale. ,,Dat hij nog groeide in de laatste ronde vond ik het mooiste van deze finale”, kijkt Gerco Schröder tevreden terug. ,,Het is hier in de tent met losrijden echt benauwd en als hij dan nog zo fris springt, geeft dat vertrouwen. Nu eindig ik als twaalfde. Niet slecht, maar je wilt natuurlijk altijd meer.”

Eindstand Wereldbekerfinale springen Las Vegas 2015
1. Steve Guerdat (Zwi), Albfuehren’s Paille, 8
2. Penelope Leprevost (Fra), Vagabond de la Pomme, 9
3. Bertram Allen (Ier), Molly Malone V, 9
4. Beezie Madden (USA), Simon, 10
5. Jos Verlooy (Bel), Domino, 10
6. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P., 12
10. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue), 20
12. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc, 24

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel