archief
contact
+31 6 53239630

Maikel van der Vleuten tweede in wereld­be­ker Verona

VERONA — Maikel van der Vleuten was met zijn tweede plaats de beste Nederlander bij de wereld­be­ker in Verona. De rui­ter uit Someren hoefde met de hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. alleen de 19-jarige Ierse rui­ter Bertram Allen met de schim­mel Molly Malone voor zich te dulden. 
Maikel van der Vleuten

blokjeVERONA | STEGEN.NET | KNHS
Maikel van der Vleuten was met zijn tweede plaats de beste Nederlander bij de wereld­be­ker in Verona. De rui­ter uit Someren hoefde met de hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. alleen de 19-jarige Ierse rui­ter Bertram Allen met de schim­mel Molly Malone voor zich te dul­den. Voor de jonge Ier was het zijn eer­ste optre­den ooit in de wereldbeker.

Maikel Van Der Vleuten met VDL Groep Verdi
Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi
FEI / MATTI HIETANEN

Daarmee had ook de vierde wed­strijd van dit sei­zoen een hoog ‘Oranje-gehalte’. Bart Bles uit Babberich, die met Lord Sandro DDH ook aan de start ver­scheen, liep in het basis­par­cours tegen een foutje aan en ein­digde als 24ste.

Bertram Allen eiste met Molly Malone de zege op in Verona.
Bertram Allen eiste met Molly Malone de zege op in Verona.

Van der Vleuten: „Het ging erg hard. Ik kan mezelf niet ver­wij­ten ergens iets te heb­ben laten lig­gen. Toen ik de direct na mij rij­dende Bertram Allen zag rij­den rea­li­seerde ik me dat ik in de wen­ding naar de één na laat­ste hin­der­nis mis­schien iets kor­ter had kun­nen wen­den zoals hij deed, maar dat was wel uiterst risi­co­vol. Ik heb de bar­rage exact zo kun­nen rij­den als ik hem had gepland. Ik ben blij met deze tweede plaats, want ik had de pun­ten echt nodig. In Oslo en Helsinki waar ik van start ging lukte het net niet, maar nu geluk­kig wel.”

Bart Bles
Bart Bles, die vrij­dag­avond nog derde werd in een kwa­li­fi­ca­tie met hin­der­nis­sen tot een hoogte van 1.55m, kreeg nu met Lord Sandro te maken met een fout in het basis­par­cours. „Mijn paard sprong op de tweede oxer net niet vol­doende door, alhoe­wel ik vol­gens mij wel met veel been kwam. In die oxer moest je best een beetje geluk heb­ben en dat had ik daar even niet”, aldus Bart Bles, die de lij­nen in het par­cours moei­lijk vond. Het waren veel halve afstan­den, waar­door je steeds moest scha­ke­len. Daarbij waren de oxers erg breed, waar­door de paar­den veel van hun krach­ten verbruikten”.

Tussenstand wereld­be­ker
1. Steve Guerdat (Zwi) — 42
2. Jur Vrieling (Holwierde) — 33
3. Kevin Staut (Fra) — 30
8. Harrie Smolders (Grobbendonk) — 20
11. Maikel van der Vleuten — 17
11. Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) — 17
19. Gerco Schröder — 13
22. Bart Bles (Babberich) — 12

gerelateerde berichten
Total
1
Share