Maikel van der Vleuten tweede in wereldbeker Verona

  • 9 november 2014 18:32

door: redactie, 9 november 2014 18:32

blokjeVERONA | STEGEN.NET | KNHS
Maikel van der Vleuten was met zijn tweede plaats de beste Nederlander bij de wereldbeker in Verona. De ruiter uit Someren hoefde met de hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. alleen de 19-jarige Ierse ruiter Bertram Allen met de schimmel Molly Malone voor zich te dulden. Voor de jonge Ier was het zijn eerste optreden ooit in de wereldbeker.

Maikel Van Der Vleuten met VDL Groep Verdi

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi
FEI / MATTI HIETANEN

Daarmee had ook de vierde wedstrijd van dit seizoen een hoog ‘Oranje-gehalte’. Bart Bles uit Babberich, die met Lord Sandro DDH ook aan de start verscheen, liep in het basisparcours tegen een foutje aan en eindigde als 24ste.

Bertram Allen eiste met Molly Malone de zege op in Verona.

Bertram Allen eiste met Molly Malone de zege op in Verona.

Van der Vleuten: ,,Het ging erg hard. Ik kan mezelf niet verwijten ergens iets te hebben laten liggen. Toen ik de direct na mij rijdende Bertram Allen zag rijden realiseerde ik me dat ik in de wending naar de één na laatste hindernis misschien iets korter had kunnen wenden zoals hij deed, maar dat was wel uiterst risicovol. Ik heb de barrage exact zo kunnen rijden als ik hem had gepland. Ik ben blij met deze tweede plaats, want ik had de punten echt nodig. In Oslo en Helsinki waar ik van start ging lukte het net niet, maar nu gelukkig wel.”

Bart Bles
Bart Bles, die vrijdagavond nog derde werd in een kwalificatie met hindernissen tot een hoogte van 1.55m, kreeg nu met Lord Sandro te maken met een fout in het basisparcours. ,,Mijn paard sprong op de tweede oxer net niet voldoende door, alhoewel ik volgens mij wel met veel been kwam. In die oxer moest je best een beetje geluk hebben en dat had ik daar even niet”, aldus Bart Bles, die de lijnen in het parcours moeilijk vond. Het waren veel halve afstanden, waardoor je steeds moest schakelen. Daarbij waren de oxers erg breed, waardoor de paarden veel van hun krachten verbruikten”.

Tussenstand wereldbeker
1. Steve Guerdat (Zwi) – 42
2. Jur Vrieling (Holwierde) – 33
3. Kevin Staut (Fra) – 30
8. Harrie Smolders (Grobbendonk) – 20
11. Maikel van der Vleuten – 17
11. Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) – 17
19. Gerco Schröder – 13
22. Bart Bles (Babberich) – 12