Inschrijving Noordelijk kampioenschap vrijspringen en vrijbewegen geopend

Share
  • 11 februari 2015 19:23

door: redactie, 11 februari 2015 19:23

blokjeSTADSKANAAL | STEGEN.NET
De organisatie van het Open Noord-Nederlands Kampioenschap vrijbewegen en vrijspringen (ONNK) maakt zich op voor een nieuwe editie. In Drenthe, Friesland en Groningen is weer een provinciale selectie en de finale is op 2 mei in Tolbert.

ONNK

De finale van het ONNK 2013 in Bronneger trok veel publiek.

Paarden die op jonge leeftijd hebben deelgenomen aan het ONNK hebben hun weg inmiddels gevonden en zijn in een aantal gevallen tot opvallend niveau opgeklommen. ,,Denk bijvoorbeeld aan Charming Lady RV, de Painted Black-dochter die de Z2-kür won bij Indoor Groningen”, vertelt Mariëtte Ekamper, die als secretaris van de Veenkoloniale Hippique Vereniging (VHV) betrokken is bij de organisatie. Ze noemt verder Chakakahn (v. Sir Donnerhall), die onder Ellen Wynia furore maakt

Successen in de springsport
Ook in de springsport kan het ONNK successen melden. ,,Kijk maar naar de Heartbreaker-nakomeling Winston die 1.60 springt en naar de Casco-nazaat Baros, die onder Pius Schwizer in het 1.50 loopt. Ook paarden als Berona, Dollard’s Aumelio C en Copperville presteren opvallend in de springsport.”

Aanmelden kan weer
Eigenaren kunnen vanaf nu hun drie tot en met zevenjarige dressuur- en springpaarden weer aanmelden. Deelname staat open voor paarden van alle stamboeken. Bij de finale is 2.000 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Selecties en finale
In 2015 zijn de selectiewedstrijden op de volgende locaties:

  • 11 april 2015, selectiewedstrijd Dollard Manege, Winschoten. Aanvang: 14.00 uur
  • 18 april 2015, selectiewedstrijd De Rietweg Manege, Bronneger. Aanvang: 14.00 uur
  • 25 april 2015: selectiewedstrijd HBC Stallen, Boyl. Aanvang: 14.00 uur
  • 2 mei 2015, finale in de Hedde Jan Cazemier Manege, Tolbert. Aanvang: 18.30 uur

Het nieuwe ONNK is een samenwerking tussen de Friese Paardenfokvereniging Friese Zuidzijde & Ooststellingwerf, de Drentse KWPN afdeling Oostermoer & Noordenveld en de Groninger Paardenfokvereniging Veenkoloniale Hippique Vereniging (VHV).

Meer info op de website van het ONNK