Duitser Gerrit Nieberg wint kwalificatie CSI Twente

Share
  • 25 juni 2015 22:19

door: redactie, 25 juni 2015 22:19

GEESTEREN | STEGEN.NET
De Duitser Gerrit Nieberg won donderdag bij het CSI Twente in Geesteren de kwalificatie voor de Grote Prijs. Twee Noordelijke amazones presteerden ook sterk. Marriët Hoekstra werd vierde en Renate Beuving vijfde.

Gerrit Nieberg met de hengst Christdorn

Gerrit Nieberg met de hengst Christdorn (archief).

Nieberg, zoon van Lars Nieberg, was in het parcours direct op tijd de snelste. Hij stuurde zijn hengst Christdorn foutloos rond in 71.20. De Zweedse Linn Widmark werd met Wilton tweede en Hendrik Jan Schuttert derde met BCO Shakira Hs.

Mooie rit
Marriët Hoekstra zette met haar toppaard Wimphof’s Hinde ook een mooie rit neer, in 72.48 en dat was voor deze Friese combinatie goed voor de vierde plaats. Renate Beuving volgde met Berona op de vijfde plaats.

In het 1.30 pakte Yvonne van Dijk met Vayrenta een mooie tweede plaats, achter Kristian Houwen met Vona. Angelique Hoorn zegevierde in het 1.35 met Chakato HBC, gevolgd door Lennard de Boer met Bonea Field.