archief
contact
+31 6 53239630

Friese dressuurtitel voor Veronique Roerink

Linda van der Hauw blijkt de echte Friese kampioene.

SNEEK – Veronique Roerink is zaterdag Fries kampioen in de Z2-dressuur geworden. In het Ruitersport Centrum Sneek bouwde de amazone van de Postruiters uit Buitenpost een minimale voorsprong op met haar paard So What (v. Cabochon). Het was voor de 20-jarige amzone, die woont in het Drentse Beilen, haar eerste titel bij de paarden.

De strijd in de Z2 was deze keer bijzonder spannend. Hergen van Hall won de verplichte proef met Viva Las Vegas (v. Flemmingh), gevolgd door Linda van der Hauw met Unadette en Veronique Roerink. Samen met Roos Kolkman en Annigje Tolman gingen deze vijf door naar het tweede onderdeel, de kür op muziek. De kür werd vervolgens gewonnen door Roerink, waardoor ze in de einduitslag Linda van der Hauw op Unadette (v. Gribaldi) nog net voor bleef.

Roerink was allerminst verbaasd over het succes. ,,Ik had al een selectie wedstrijd gewonnen, dus wanneer alles goed liep, waren er mogelijkheden. Maar ik moest na de eerste proef nog wel wat verbeteren.” Op het FK was Roerink een vreemde eend in de bijt. Ze is geboren in Leeuwarden, woonde lange tijd in Twijzel, maar verhuisde vorig jaar vanwege de sport naar het Drentse Beilen.

Ze is lid van de Postruiters uit Buitenpost, waardoor ze aan het FK mocht meedoen. Volgend jaar is dat waarschijnlijk niet het geval. ,,Want ik denk dat ik me na het seizoen over laat schrijven.” Roerink is niet professioneel met de sport bezig, maar spreekt van een ‘dwangmatige hobby’. In Beilen moeten dagelijks vijftien paarden verzorgd worden. Roerink combineert de paardensport met een studie notarieel recht in Groningen. ,,De prioriteit ligt bij de paarden, maar dicht daarna volgt de studie.”

In de Z1 ging de titel naar de ervaren Dominique Sijbesma-Ramaekers en haar paard Unicum (v. Osmium). Met een eindscore van 63.97% bleef ze baas over Esther Liano (tweed met Ambe B) en Hergen van Hall (derde met Safraan).

UPDATE 14 februari: Bij de telling blijkt een fout te zijn gemaakt, waardoor Linda van der Hauw de terechte kampioen blijkt te zijn met Unadette. Roerink is tweede geworden op een kleine achterstand.

Linda van der Hauw blijkt de echte Friese kampioene.
Linda van der Hauw blijkt de echte Friese kampioene.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share