Diana Boer KNHS-kampioen in ZZ-licht met Nebim’s Hot Fever

Share
  • 7 maart 2015 19:07

door: redactie, 7 maart 2015 19:07

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Diana Boer pakte zaterdag overtuigend het KNHS Indoorkampioenschap ZZ-licht met de 8-jarige Nebim’s Hot Fever (v.Hotline). ,,Ik heb vandaag ook heel fijn gereden”, straalt de amazone, die zowel de eerste proef als de kür op muziek won. Lisanne der Nederlanden won het zilver met Dion Johnson DVB, het brons ging naar de Drentse kampioene Veronique Roerink met Calibre.

Diana Boer won de kür op muziek met precies twee procent voorsprong op Lisanne der Nederlanden en bouwde daarmee haar voorsprong na de eerste ZZ-licht proef uit. ,,Ik had wel verwacht dat ik me zou plaatsen voor de kür, maar winnen dat verwacht je gewoon niet. Bij de eerste drie nog wel, maar dit is wel heel bijzonder”, laat winnares Diana Boer weten.

Kilometers maken
Boer: ,,Ik heb met Nebim’s Hot Fever nog niet zoveel grote wedstrijden gereden. Sinds oktober starten we in het ZZ-licht. We moeten gewoon nog meer kilometers maken om in de ring meer controle te krijgen. Maar vandaag gaf hij zo’n fijn gevoel, ik heb vandaag ook heel fijn gereden.”

Boer ontdekte de ruin als jaarling in de koppel bij Van de Lageweg. ,,We zijn er als driejarige mee aan de slag gegaan. In het begin leek het nog wat gewoon. Nu het steeds moeilijker wordt, wordt Hot Fever ook steeds beter. We gaan gewoon verder richting de Lichte Tour.”

Eind december won de talentvolle Dion Johnson DVB (v.Johnson) met Lisanne der Nederlanden in het zadel het KNHS Subli kampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden. Nu veroverde de stalamazone van Dressuurstal Van Baalen het zilver. “Wat was hij heet vandaag”, lacht Lisanne. ,,Dit was pas onze derde wedstrijd in het ZZ-licht. Dion Johnson DVB trekt er zo aan in de ring. Ik hoef er alleen maar voor te zorgen dat ik hem onder controle houd. Volgende week rijden we de kür bij Indoor Brabant. Dat zal ook wel spannend worden.”

Brons voor Veronique Roerink
De derde plaats was voor Drents kampioene Veronique Roerink. ,,Ik had vanmiddag in de eerste proef eigenlijk iets scherper moeten rijden”, vertelt de amazone van PSV De Drentse Hooglanden. ,,In de Kür heb ik dat zeker gedaan, maar ik merkte dat Calibre toch iets minder fit was. Dit was bij de paarden mijn hoogste plek in een kampioenschap.”

Roerink kocht de nu achtjarige ruin van Dreamcatcher x Wellington als gezelschapsveulen. Roerink lacht: ,,Hij heeft het beter gedaan dan zijn stalgenoot. Ik heb Calibre al een keer met succes in het ZZ-zwaar gestart en wil hem komende zomer in de Lichte Tour uitbrengen. Daarna denken we toch aan verkopen. Ik heb een paar hele goede merries staan die we zelf gefokt hebben. Dat is toch leuker.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap 2015, ZZ-licht
1. Diana Boer (Slagharen), Nebim’s Hot Fever (v.Hotline), 68, 860 + 75,833 = 72,347 gem
2. Lisanne der Nederlanden (Eerbeek), Dion Johnson DVB (v.Johnson), 67,430 + 72,833 = 70,1321
3. Veronique Roerink (Beilen), Calibre (v.Dreamcatcher), 65,430 + 72,000 = 68,715 gem