Mooi uitgangsposities voor Edward Gal en Madeleine Witte in finale wereldbeker

  • 31 maart 2017 10:23
door: redactie, 31 maart 2017 10:23

Omaha | STEGEN.NET | KNHS

Isabell Werth was donderdag met Weihegold de beste in de Grand Prix tijdens de finale van de wereldbeker dressuur. Edward Gal werd vierde en Madeleine Witte-Vrees zesde. Daarmee zijn de Nederlanders goed begonnen.
finale wereldbeker. Edward Gal na zijn proef met Glock's Voice. Hij werd vierde in de Grand Prix, het eerste onderdeel van de finale van de wereldbeker in Omaha. foto: FEI | Liz Gregg

Edward Gal na zijn proef met Glock’s Voice. Hij werd vierde in de Grand Prix, het eerste onderdeel van de finale van de wereldbeker in Omaha.
FOTO: FEI | Liz Gregg

Dat vond Edward Gal zelf ook: ,,Ik ben tevreden over mijn rit, de eerste proef is altijd een uitdaging maar het ging goed.” Gal zag zijn optreden met Glock’s Voice beloond met een score van 74.486%. Winnares Isabell Werth behaalde 82.271%.

Madeleine Witte-Vrees kwam met Cennin tot een score van 73,9%. Het is voor de combinatie uit Schijndel hun eerste grote titelstrijd. ,,Het was jammer van de fout in de wissels, maar we hadden ook hele mooi stukken. Voor nu ben ik er blij mee.”

Mooi uitgangsposities
De resultaten van Gal en Witte zijn mooie uitgangsposities voor de finale zaterdag. De beste zes combinaties uit de Grand Prix starten in de alles beslissende kür van zaterdag in het tweede deel van het programma. De finale gaat van start om 21.00 uur Nederlandse tijd, de combinaties beginnen dan allemaal weer met een schone lei.