archief
contact
+31 6 53239630

Femke Beljon viert ver­jaar­dag met zege op Indoor Tolbert

TOLBERT — Winnen op je ver­jaar­dag. Dat gebeurt niet ieder­een, maar Femke Beljon lukte dat don­der­dag tij­dens Indoor Tolbert wel. De ama­zone die don­der­dag 27 jaar werd, zege­vierde tij­dens de eer­ste dag van het con­cours in de HJC Manege in Tolbert in de Lichte Tour Intermediair 1. 
Indoor Tolbert. Femke Beljon won met Zeanine.

🔴 Tolbert

Winnen op je ver­jaar­dag. Dat gebeurt niet ieder­een, maar Femke Beljon lukte dat don­der­dag tij­dens Indoor Tolbert wel. De ama­zone die don­der­dag 27 jaar werd, zege­vierde tij­dens de eer­ste dag van het con­cours in de HJC Manege in Tolbert in de Lichte Tour Intermediair 1.

Indoor Tolbert. Femke Beljon won met Zeanine.
Femke Beljon won met Zeanine de lichte tour (archief).
📸 Steven Stegen

Met haar paard Zeanine, gekocht bij de fami­lie Kwak in Mussel, behaalde de ama­zone uit Heino een score van 66,78 pro­cent en daar­mee ver­wees ze Marloes Oosterhof uit Zuidbroek naar de tweede plaats. Oosterhof ging met Uzarmus lang aan de lei­ding, maar in de laat­ste fase van de wed­strijd werd de top nog even door elkaar geschud.

Daarvoor zorgde ook Callista Leeuwerke. Met Santo’s Zhivago kegelde de ama­zone uit Winschoten in de laat­ste rit Truusje Smeding uit Vries uit de top drie. Leeuwerke greep de derde plek en Smeding zakte daar­door naar de vierde.

Niet op gerekend
Winnares Beljon had geen reke­ning met haar eer­ste plek gehou­den. „Ik had dit echt niet zien aan­ko­men. Het paard heb ik twee jaar onder het zadel en ze heeft zich de afge­lo­pen twee jaren enorm ont­wik­keld van­uit de Z‑klasse. Maar ik heb haar net te koop gezet, maar nu twij­fel ik of dat wel een goede zet is”, zei Beljon lachend.

De jury had alle lof voor de deel­ne­mers in de Lichte Tour. „Maar”, stelde jury­lid Monique Peutz-Vegter, „er is nie­mand die er met kop en schou­ders boven­uit stak. Daarom is de hoog­ste score niet boven de 70 pro­cent geko­men. Bij ieder­een was wel een klei­nig­heidje op de proef aan te merken.”

Wat Beljon betreft werd door de jury een “mooie har­mo­nie” gezien. „De mer­rie beweegt heel licht­voe­tig, maar had na de uit­ge­strekte galop geen vloei­ende over­gang. Dat was jam­mer”, aldus Peutz.

In de ogen van de jury had Marloes Oosterhof een “iets te gespan­nen galop”, het­geen haar een hogere score kostte. Ook de proef van Callista Leeuwerke was niet hele­maal per­fect en zij kwam daar­door niet ver­der dan de derde plaats.

Veronique Roerink vooraan
Eerder op de dag wist Veronique Roerink uit Beilen de klasse ZZ Zwaar op haar naam te schrij­ven. Met Calibre, waar­mee ze Drents kam­pi­oen is, behaalde ze een score van 70 pro­cent, ruim meer dan Cecile Smit (Yde) die met Bolero 65,43 pro­cent scoorde. Of de com­bi­na­tie Calibre/Roerink nog lang in stand blijft is te betwij­fe­len, want de belang­stel­ling voor het dier is groot.

Veronique Roerink
Veronique Roerink.

Ykje Baron (Niebert) zege­vierde in de Lichte Tour Prix St. George. Met Wybren Van Ass kwam ze tot een score 65,99 procent.
Donderdagavond zege­vierde Marjan van der Jagt in de Midden- en Zware Tour (GP). Met Radetzky kwam de ama­zone uit het Drentse Spier tot een score van 68,97%. „Radetzky deed weer super z’n best. Bij de hoofd­jury scoor­den we zelfs 72,40%”, aldus de blije amazone.

Zie ook: Zeanine bezorgt mij een mooi verjaardagscadeau

Uitslagen:
Lichte Tour Prix St. George: 1 Ykje Baron, (Niebert), Wybren Van Ass, 65.99 %; 2. Hennie Roffel (Tijnje) Arcadia’s Ziron, 64.34; 3. Laura Zwart (Oosterwolde) Tiemen Hynstewille, 64.08.
ZZ Zwaar: 1 Veronique Roerink (Beilen) Calibre, 70.00%; 2. Cecile Smit, (Yde), Bolero 65.43; 3. Anouk Noordman (Zuidwolde Dr), Zeronica, 64.14.
Lichte Tour Inter 1: 1 Femke Beljon (Heino), Zeanine, 66.78%; 2. Marloes Oosterhof (Zuidbroek), Uzarmus, 65.99; 3. Callista Leeuwerke (Winschoten) Santo’s Zhivago, 65.79.
Midden en Zwarte Tour GP: 1. Marjan van der Jagt, (Spier), Radetzky, 68.97%; 2. Miriam Hollander (Zwaagwesteinde), Wilfonia, 68.03; 3. Margo Timmermans (Venhorst), Utah, 67.07.

gerelateerde berichten
Total
9
Share