archief
contact
+31 6 53239630

Geslaagd nieuw dressuurtreffen in Onstwedde

ONSTWEDDE
Het nieuwe dressuurevenement dat zaterdag in Onstwedde werd gehouden is goed ontvangen bij de deelnemers. Er konden dubbele proeven gereden worden in de Z1, de Z2 en de ZZ-Licht. Voor de ZZ-Licht hadden zich 16 deelnemers gemeld, die werden beoordeeld door Paulien Alberts. Jarmilla Peterson en Rolf Snijders wonnen deze proeven.

Marian Mantjes met Bulero's Dream. ©Steven Stegen

De nieuwe wedstrijd in Onstwedde is een initiatief van amazone en instructrice Jarmilla Peterson. ,,Er zijn in het Noorden maar weinig mogelijkheden om ZZ-Licht te rijden, zeker in Groningen. Toen ontstond het plan om dat zelf te gaan organiseren. Daar is hier in de manege en zeker ook bij de sponsors erg enthousiast op gereageerd. We kunnen nu mooie extra prijzen uitdelen en de dag zit ook helemaal vol.” De reacties waren zo positief dat het volgens Peterson de bedoeling is om volgend jaar vaker zo’n wedstrijddag te organiseren.

Roland Hitze op weg naar de Z1-winst met Ulanova.

In de Z1 viel het algehele niveau een beetje tegen. Maar er waren wel sterke winnaars. Roland Hitze reed zijn sterkste proef tot nu toe met zijn nieuwe troef Ulanova (v. Olivi) en won de eerste proef met 222 punten. In de tweede proef werd de combinatie uit Stadskanaal vierde. Jarmilla Peterson won deze proef met haar Woody met 224 punten, nadat het duo in de eerste proef tweede werd, met één puntje achterstand op Hitze.

In de de tweede groep, waarin de Z1 en Z2 in handicap was, heerste Marian Mantjes. Ze is de laatste tijd prima in vorm met Bulero’s Dream. De combinatie won ook vorige week al in Winschoten en stond ook nu overtuigend bovenaan in beide proeven. Vooral de sterke galop van Bulero’s Dream valt positief op. De scores waren niet mis: 226 3n 227.

In de ZZ-Licht werd de hoogste score behaald door Jarmilla Peterson en Don Chello. Ze wonnen de eerste proef met 227 punten. Julia van Schaik debuteerde met Primo met een prima tweede plaats en 221 punten. Inge Sikkens stuurde Unique of Class naar de derde plaats. De tweede proef werd gewonnen door Rolf Snijders met DTS Wonder met 222 punten. Peterson en Van Schaik deelden nu de tweede plaats.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share