Leopold van Asten grijpt titel op NK-springen Mierlo

Share
  • 28 april 2019 20:26

door: redactie, 28 april 2019 20:26

🔴 Mierlo
Jeroen Dubbeldam stond zondag voor de tiende keer op het podium bij het NK voor springruiters, weliswaar niet als kampioen, maar van zijn derde plek kon de ruiter uit Weerselo ook intens genieten. Leopold van Asten pakte voor de derde keer de titel. Kevin Jochems was goed voor het zilver.

Twee keer werd Dubbeldam Nederlands kampioen. ,,Ik wist dat dit er nu niet in zat”, blikte hij in Mierlo terug. ,,In de laatste manche wilde ik mijn derde plek vasthouden. Risico’s nemen had geen zin, want ik wist dat de twee combinaties die na mij kwamen sneller zijn.”

Leopold van Asten rijdt voorop in de ereronde met VDL Groep Miss Untouchable.
📸 Twitter | Désirée Schmalschlager

Onlangs trok Dubbeldam zijn toppaard Zenith terug uit de sport. Hoe het nu verder gaat weet hij niet. ,,Voor Eldorado was dit een belangrijke test. Ik wilde weten of hij klaar was voor de zware landenwedstrijd van Rome, waarvoor we zijn geselecteerd. Ik kan nu zeggen dat hij dat is. Na ‘Rome’ zien we wat er verder voor ons mogelijk is.”

In de sport met de bomvolle kalender, waarin wedstrijden met een hoog prijzengeld kampioenschappen dreigen te overschaduwen, had bondscoach Rob Ehrens een duidelijk statement. ,,Degene die hier niet waren hebben een kans gemist. Ze zullen mij echt moeten overtuigen in andere wedstrijden.’’

Kampioen Leopold van Asten begon met VDL Groep Miss Untouchable als nummer vijf aan de finaledag. Met een knap gereden foutloze eerste manche klom hij naar de eerste positie. In de tweede manche kreeg hij met de zeer patente merrie alleen een tijdfout waarmee hij onbedreigd zowel de dagprijs als de titel won voor de volle tribunes bij CH Mierlo.

Ook zeer tot de verbeelding sprak de verrichting van het pas 23-jarige KNHS Talententeamlid Kevin Jochems. De ruiter van Stal Thijssen reed zeer sterk met de Numero Uno zoon Christello H. KNHS Talent van het jaar 2018 Kevin Jochems was vorig jaar uiterst succesvol op verschillende internationale topconcoursen.

Hij had toen onder meer de beschikking over de inmiddels verkochte Captain Cooper van werkgever Leon Thijssen. Jochems stond nu voor het eerst bij de senioren op het podium. ,,Ik ben zeer tevreden met mijn kampioenschap. Toen Captain Cooper verkocht werd reed Leon Christello nog, hij zei als je wil mag je deze overnemen en proberen daar een nieuwe Captain Cooper van te maken.”

🔴 Stegen.net | Knhs


Uitslag NK Senioren 2019
GOUD Leopold van Asten (Duizel) VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue), 1.23/0/0/1 totaal 2.23
ZILVER Kevin Jochems (Sevenum) – Cristello H (v. Numero Uno), 1.42/0/0/2 totaal 3.42
BRONS Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – Roelofsen Horsetrucks Eldorado (v. Diarado), 1.23/0/1/2/ totaal 4.23