archief
contact
+31 6 53239630

Net herstel­de Olivier Philippaerts verras­sen­de winnaar Jumping Indoor Maastricht

MAASTRICHT — Olivier Philippaerts won verras­send de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht. Hij kwam voor het eerst sinds eind augus­tus weer in actie. Philippaerts liep toen een bles­su­re op. Toch zette hij Frank Schuttert en Lisa Nooren op achterstand. 
Olivier Philippaerts won met Legend of Love de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht.,

Maastricht | STEGEN.NET | KNHS

Olivier Philippaerts won zondag­mid­dag verras­send de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht. De Belg kwam voor het eerst sinds eind augus­tus weer in actie. Philippaerts liep toen een schou­der­bles­su­re op. Toch zette hij in het Mecc Frank Schuttert en Lisa Nooren op achterstand.

Frank Schuttert reed vier­hon­derd­ste secon­de snel­ler dan Lisa Nooren, maar het was de 24-jari­ge Belgische ruiter Olivier Philippaerts die zijn twee­ling­broer Nicola opvolg­de als winnaar van de Grote Prijs. „Ik heb in de barra­ge alles gepro­beerd. Het was net niet genoeg”, vertel­de Schuttert in de persconferentie.

Olivier Philippaerts won met Legend of Love de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht.,
Olivier Philippaerts won met Legend of Love de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht.
FOTO: Website Olivier Philippaerts

Een prach­ti­ge strijd ontpop­te zich in de acht combi­na­ties tellen­de barra­ge van de drie­ster­ren Grote Prijs van Maastricht in het MECC. Kevin Olsmeyer (Doorwerth) en zijn jonge talent­vol­le paard Dalvaro reden als eerste fout­loos en eindig­den op de vier­de plaats.

Lisa Nooren reed aanval­lend en toon­de weer haar enor­me talent en dat van haar hengst VDL Groep Sabech d’A. Ze namen de leiding maar moesten deze snel afstaan aan Frank Schuttert die met Chainti’s Champion de tijd van Lisa met vier­hon­derd­ste secon­de verbeterde.

Het was Olivier Philippaerts die zijn erva­ring en die van zijn snel­le merrie H& M Legend of Love inzet­te en onder de tijd van Schuttert dook. Olivier volgt zijn twee­ling­broer Nicola op als winnaar van de Grote Prijs van Maastricht.

Schuttert: „Ik ben heel blij met hoe mijn paard Chianti’s Champion hier vandaag sprong Het hele week­end trou­wens, want vrij­dag waren we al derde in de zware proef. Chianti’s Champion speel­de met de hinder­nis­sen. Hij springt zo makkelijk”

Voor Lisa Nooren is Jumping Indoor Maastricht haar thuis­wed­strijd. Twee jaar gele­den eindig­de ze als derde in de Grote Prijs. „Ik was vandaag niet snel genoeg. Ik zag net de afstan­den niet. Maar ik ben heel tevre­den. Mijn paard is er een tijd­je uit geweest en dan is dit een mooi resultaat.”

Bianca Schoenmakers (Geldrop) debu­teer­de op Jumping Indoor Maastricht en deed dat over­tui­gend door op zater­dag­avond de 1.50m hoof­d­ru­briek te winnen met Daylight HDH. In de Grote Prijs eindig­den ze op de elfde plaats. Nederlandse zeges waren er in het MECC voor Willem Greve, Wout Jan van der Schans en Gerco Schröder.

Emotionele waar­de
Voor Olivier Philippaerts was de zege onver­wacht. „Ik wist dat H&M Legend of Love in vorm was maar had grote vraag­te­kens bij mijn eigen vorm. De voor­bije dagen had ik weinig last en voel­de ik me goed. Deze namid­dag kwam alles samen en winnen we deze GP die toch wel een grote emoti­o­ne­le waar­de heeft voor onze fami­lie. Vorig jaar won mijn broer Nicola deze GP. Mijn vader was in 1990 de beste in de GP van Maastricht. In 1988 bood mijn vader zich bij Frank Kemperman aan om deze wedstrijd te rijden. Eerst mocht hij niet meedoen, nadien werd hij opge­vist en won hij de openings­wed­strijd van Jumping Maastricht. Dit resul­taat is een flin­ke opste­ker in aanloop van de wereld­be­ker­wed­strijd van Stuttgart volgen­de week.”

  • Uitslag CSI*** Grote Prijs van Maastricht, 1.55m
    1. Olivier Philippaerts (Bel), H&M Legend of Love (v.Landzauber), 0 – 0, 37.93 sec
    2. Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion (v.Champion du Lys), 0 – 0, 38.65 sec
    3. Lisa Nooren (Engis), VDL Groep Sabech d’A (v.Qredo de Paulstra), 0 – 0, 38.69 sec
    4. Kevin Olsmeyer (Doorwerth), Dalvaro 2 (v.Calvaro), 0 – 0, 43.35 sec
gerelateerde berichten
Total
6
Share