Bronno Bloem en Annet Koning winnaars bij Subtop CH Eext

Bronno Bloem en Annet Koning winnaars bij Subtop CH Eext

24 mei 2015 10:13 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

EEXT | STEGEN.NET
Bronno Bloem en Annet Koning wonnen vrijdag bij het CH Eext de zwaarste proeven. Op de eerste dag van de 86e editie van CH Eext stond de Subtop op het programma.

Robin Luurssen won met Bologna in de ZZ-zwaar.

Robin Luurssen won met Bologna in de ZZ-zwaar.
STEVEN STEGEN

De rubrieken werden onder prima weersomstandigheden verreden op het fraaie sportveld. In de Prix St. Georges eiste Bronno Bloem de overwinning op. Met Venture kwam hij tot een score van 64.74%. Op kleine afstand volgde Marjan Hooge op de tweede plaats. Zij behaalde met Jive 64.61%. Laura Zwart mocht met Horses2fly Zandokan Smh de derde plaats in ontvangst nemen.

In de Intermédiaire I bouwde Annet Koning een mooie voorsprong op met haar paard Sebastiaan. Met 64.14% bleef Koning Truusje Smeding op Puccini (61.51%) ruimschoots voor. ,,Ik ben er ontzettend blij mee”, aldus Koning op Facebook. Laura Zwart werd ook in deze proef derde.

ZZ-Zwaar
In de ZZ-Zwaar behaalde Arie de Best de hoogste score. De 57-jarige ruiter uit Diever kwam met de aansprekende Zarida alleen in de eerste proef in actie, maar maakte daarin wel een zeer goede indruk. De jury waardeerde het optreden met 66.14%. Het was voor de Jazz-dochter Zarida pas het tweede optreden op dit niveau. Willemien Vries reed Arleste SVN naar de tweede plaats en Wytske Schuth eindigde met April Fool als derde.

Uitschieter
In de tweede proef was Robin Luurssen de uitschieter. Met haar vos Bologna liet ze 64.86% noteren, waarmee ze Stephanie Berends met Sipkos Cassanova achter zich liet. Sarina Mayr reed de vooral in de draf imponerende Zytske Fan Wiardastate naar de mooie derde plaats.

Prix St. Georges
1. Bronno Bloem, Venture, 64.74%
2. Marjan Hooge, Jive, 64.61%
3. Laura Zwart, Horses2fly Zandokan Smh, 64.14%

Intermédiaire I
1. Annet Koning, Sebastiaan R, 64.80%
2. Truusje Smeding, Puccini, 61.51%
3. Laura Zwart, Horses2fly Zandokan Smh, 59.93%

ZZ-zwaar eerste proef
1. Arie de Best, Zarida, 66.14%
2. Willemien Vries, Arleste SVN, 63.14%
3. Wytske Schuth, April Fool, 62.43%
4. Jacqueline Windt, Chameur, 61.86%

ZZ-Zwaar tweede proef
1. Robin Luurssen, Bologna, 64.86%
2. Stephanie Berends, Sipkos Cassanova, 60.86%
3. Sarina Mayr, Zytske Fan Wiardastate, 60.71%

Z2, ring 14
1. Moniek Vos, Chico Cacero, 63.53%
2. Ina Beuving, Chico Cacero, 62.94%
3. Krista Lensing, Brighton, 62.65%