Home » Bronno Bloem met Venture de beste van Groningen
dressuur

Bronno Bloem met Venture de beste van Groningen

Tolbert | STEGEN.NET

Met meer dan een procent voorsprong heeft Bronno Bloem de zwaarste dressuurtitel van Groningen in de wacht gesleept. De ruiter uit Haren zegevierde in de ZZ-licht met Venture (v. Londonderry).

Bronno Bloem en Venture bij de prijsuitreiking.
Bronno Bloem en Venture bij de prijsuitreiking.
FOTO: KNHS Groningen

Bronno Bloem was de beste in zowel de reguliere proef als de afsluitende kür, waarin hij met een score van 68% de concurrentie definitief op achterstand zette. Ann Wessels pakte in het eindklassement knap de tweede plaats met Benice H.

Daarna volgde Marloes Oosterhof, die met Barrichello als tweede eindigde in de kür, maar in het eerste onderdeel te veel punten had laten liggen om nog hoger te kunnen te kunnen uitkomen. Nynke Tilma werd met V8 RW vierde en Jarmilla Peterson met Woody vijfde. Peterson werd in het eerste onderdeel nog tweede, maar haar kür kon de jury niet bekoren. Als zesde eindigde Linda Kouwenhoven en de op dit niveau debuterende Bingo.

Spannend was het in de Z2. Willemien Vries-Ottens pakte met Arleste Svn de zege in de eerste proef, maar ze moest in de kür alsnog toezien hoe Robin Luurssen met Bologna de titel opeiste. Marloes Oosterhof werd derde en vierde met respectievelijk Alonso en Asimone B.

In de M2 stak Linda Kouwenhoven met kop en schouders boven de concurrentie uit. De aan stal Larmoyeur verbonden amazone stelde Diva als een echte diva voor en behaalde een gemiddelde van 66,17%. Daarbij verbleekte de concurrentie. Annet Roelen-Nieland werd tweede met Controversy met 61,50%. Nathalie Marrink schreef de M1 op haar naam. Zij behaalde met Duco 63,92%.

 

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net