Home » Grote Prijs CSI Ebreichsdorf voor Gert Jan Bruggink en MCB Ulke
springen

Grote Prijs CSI Ebreichsdorf voor Gert Jan Bruggink en MCB Ulke

EBREICHSDORF | STEGEN.NET | KNHS
De Grote Prijs van het CSI Ebreichsdorf werd een Nederlands onderonsje. De Grote Prijs werd gewonnen door Gert Jan Bruggink met MCB Ulke (v. Lux). Frank Schuttert pakte de tweede plaats.

In de Gaston Glock’s Grote Prijs kozen alle zes combinaties dezelfde route. Het kwam dus aan op snelheid. Dat is aan Gert Jan Bruggink wel toevertrouwd. Als laatste starter verbeterde hij met MCB Ulke de tijd van Frank Schuttert en Winchester HS.

Gert Jan Bruggink won met MCB Ulke de Grote Prijs van het CSI Ebreichsdorf.
Gert Jan Bruggink won met MCB Ulke de Grote Prijs van het CSI Ebreichsdorf.

Schuttert had net daarvoor de leidende tijd van Max Kühner en Cornet Kalua met één honderdste seconde verbeterd. Bruggink deed het nog sneller. Waar Schuttert in 35.55 over de finish kwam, liet Gert Jan de chronometer stilstaan bij 34.68 seconden.

Bruggink: ,,Frank Schuttert was ongelooflijk snel was in de barrage, toen moest ik wel alles geven. Het was een barrage met lange lijnen. Ik pakte de winst in de afstand van de dubbel naar de oxer die daar op volgde en in de laatste lijn.”

Excuses
,,Ik moet mijn excuses maken aan Rob Ehrens. Vorige week in La Baule liep het helemaal niet met MCB Ulke. Rob riep me op het laatste moment op voor de landenwedstrijd die ik met Vampire zou rijden. Vampire was in La Baule niet fit, dus ik zei tegen Rob: ik heb MCB Ulke nog. Ik weet dat het een heel goed paard is, maar in La Baule leek het wel de wet van Murphy. Niets lukte. Ik denk dat het de piste was waar ze niet aarde. Thuis was ze maandag en dinsdag weer in goeden doen. Ik besloot haar mee te nemen naar Ebreichsdorf en met succes.”

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net