Marianne Boerema vooraan op CH Marum

Share
  • 14 mei 2012 10:43

door: redactie, 14 mei 2012 10:43

MARUM
Marianne Boerema is zondag winnaar geworden van de Grote Prijs op het druk bezette CH Marum. De 23-jarige amazone uit Tjalleberd troefde met haar paard Valencio zes tegenstanders in de barrage af.

Marianne Boerema.

Boerema ging in de barrage als eerste van start en haar snelle tijd werd niet meer verbeterd. Niels Mulder werd op bijna twee seconden achterstand tweede. Anne Bakker uit Emmeloord eiste met Voltage B de derde plaats op.

De Z2-dressuur leverde een dubbele zege op voor Vai Bruntink, die Babushka liet debuteren in deze klasse. In beide proeven was de score 231 punten. ,,Ze zit ook nog bij de laatste negen in de WK-selecties, dus dit was een mooie training”, aldus de amazone op haar Facebook-pagina. Ook Annet Koning presteerde goed met twee derde plaatsen en een tweede stek. De kĆ¼r op muziek kwam op naam van Corrie Rave en haar schimmel Aragon met een score van liefst 69.50%.

Bij de tuigpaarden presteerde Harm-Jan Veenstra opvallend, door het winnen van de nieuwelingen met Diona, de zege bij de tweespannen en de overwinning met Zeolinde in het enkelspan. Ook PrimeVal Bentley VDL van Stal Mekkes liep zich in de kijker met een eerste en tweede plaats.
[Stegen.net]