Home » Harry van Middelaar wint Bonifatiusbokaal op CH Dokkum
springen tuigpaarden

Harry van Middelaar wint Bonifatiusbokaal op CH Dokkum

DOKKUM | STEGEN.NET
Tuigpaardrijder Harry van Middelaar won zaterdag op het druk bezochte CH Dokkum de Bonifatiusbokaal. In deze rubriek, die open stond voor de beste tuigpaarden, hackney’s en tuigpaarden Fries Ras van de dag, zegevierde Van Middelaar met Brandy.

Harry van Middelaar won met Brandy de Bonifatiusbokaal tijdens het CH Dokkum.
Harry van Middelaar won met Brandy de Bonifatiusbokaal tijdens het CH Dokkum.
STEVEN STEGEN

Het had maar weinig gescheeld of Harry van Middelaar was helemaal niet gestart. ,,Ik rijd graag in Dokkum, maar de bodem is hier echt onder de maat”, aldus Van Middelaar. Hij doelde daarmee op een mul, zanderige gedeelte van de baan. ,,Ik had al in het reglement gelezen dat het verplicht is om te starten in de bokaal als je geplaatst bent. Maar ik had liever niet gereden.”

Ook voor de springruiters was het niet eenvoudig in Dokkum, al probeerde parcoursbouwer Wietse van der Velde wel goed rekening te houden met de bodem, door ook hindernissen te verplaatsen. James Robert Billington was een week na het CH Gorredijk ook in Dokkum niet te kloppen. ,,I did it again”, glunderde de ruiter van de VDL-Stud.

Billington weer aan kop
Billington eiste opnieuw de overwinning op met Bowmore VDL (v. Chin Chin) en de Engelse ruiter stuurde Doklahoma VDL naar een mooie derde plaats. Met twee succesvolle weekenden in Fryslân rijst Billington nu met een goed gevoel af naar Outdoor Gelderland.

Hans de Vries met Connection
Hans de Vries rijdt Connection op het CH Dokkum naar de tweede plaats.
STEVEN STEGEN

Tevredenheid was er ook bij Hans de Vries. Hij zag zijn toppaard Wyoming, waar hij onder andere Indoor Tolbert mee won, in april naar Spanje vertrekken. Maar in Dokkum leek de opvolger al klaar te staan, de achtjarige Connection (v. Cicero van Paemel Z). ,,Sportief was de verkoop van Wyoming voor mij een flinke stap terug, maar het hoort er nu eenmaal bij”, aldus de 35-jarige ruiter uit Gytsjerk.

De succesvolle verkoop van het toppaard is voor Hans de Vries het bewijs dat hij als opleider en trainer op de juiste koers zit. ,,De crisis heeft ook de paardenhandel getroffen. Het gaat nu weer beter, maar de klant is alsmaar kritischer geworden. Je moet echt investeren in het goed opleiden van getalenteerde paarden en in een vertrouwensrelatie met je klanten.”

Deel dit met je vrienden