Lucy Davis de rapste in zinderende barrage Grote Prijs CHIO Rotterdam

Share
  • 21 juni 2015 18:45

door: redactie, 21 juni 2015 18:45

ROTTERDAM | STEGEN.NET | ANP | CHIO
Wat ging het hard in de barrage van de Grote Prijs van het CHIO Rotterdam. Maar er kon er maar eentje de snelste zijn en dat was de Amerikaanse Lucy Davis. Met Baron hield ze de Duitsers Daniel Deusser en Marcus Ehning achter zich.

De Amerikaanse Lucy Davis rijdt Baron naar de overwinning op het CHIO Rotterdam.

De Amerikaanse Lucy Davis rijdt Baron naar de overwinning op het CHIO Rotterdam.
CHIO ROTTERDAM

De Nederlandse ruiters moesten met bescheiden klasseringen genoegen nemen. Leopold van Asten werd met VDL Groep Zidane elfde, Harrie Smolders (Emerald) eindigde als dertiende, meteen daarna kwam Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi).

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam overleefde met SFN Zenith de eerste schifting niet. Gerco Schröder, Nederlands beste man in een verder tegenvallende landenwedstrijd, verscheen op de slotdag niet meer aan de start.

Secondespel
Zestien combinaties wisten zich in de ontknoping van het vierdaagse evenement te plaatsen voor de finale. Voor de meesten van hen speelde de hoogte van de hindernissen in de barrage amper een rol. Het werd een secondespel in het Kralingse Bos, waarbij het Amerikaanse vlieggewicht Davis duidelijk in het voordeel was.

De afgelopen week aan Stanford afgestudeerde Amerikaanse was blij met haar overwinning en het mooie Longines horloge dat een perfect vaderdagcadeau voor haar vader was. “Een klein beetje geluk moet je hebben. Mijn paard maakt grote passen en is voorzichtig, ik kon bij de laatste twee sprongen m’n teugels laten vieren en hem been geven en hij deed ‘t.”