Lucy Davis en Barron winnaars in spannende Masters Brussel

Share
  • 6 september 2015 18:59

door: redactie, 6 september 2015 18:59

BRUSSEL | STEGEN.NET | BELGA

De Amerikaanse Lucy Davis heeft zondag de Grand Prix van de vijfsterren jumping in Brussel (Wolvertem) gewonnen. Met Barron vormde de 22-jarige amazone de snelste van tien foutloze combinaties in een barrage met zeventien.
Lucy Davis en de Belgisch gefokte Barron op weg naar de overwinning.

Lucy Davis en de Belgisch gefokte Barron op weg naar de overwinning.
FOTO: STEPHEX MASTERS

Davis reed in de schitterende piste foutloos in de barrage in 34.68. De Nederlandse Egyptenaar Karim El Zoghby werd met Amelia tweede (0-35.14) en de Italiaan Piergiorgio Bucci pakte met Casallo de derde prijs (0-35.45).

Van der Vleuten
Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten. Hij eindigde met VDL Groep Arera C als vijfde. Gudrun Patteet tekende met Pebles voor de beste Belgische prestatie. De 30-jarige Oost-Vlaamse kwam eveneens foutloos rond, maar was 3,5 seconde trager dan Davis en werd negende.

De zege leverde Davis een gloednieuwe Audi A7 en 33.233 euro op. De pupil van Eric van der Vleuten was eerder al winnaar van de Grote Prijs in Rotterdam. Patteet mocht als negende nog 6.000 euro gaan ophalen.