archief
contact
+31 6 53239630

Rob Ehrens na zege in Falsterbo: ‘we kunnen weer adem halen’

FALSTERBO – De opluchting was duidelijk zichtbaar. De overwinning van de Nederlandse springruiters in de FEI Furusiyya Nations Cup bij de Falsterbo Horse Show had niet op een beter moment kunnen komen. ,,We kunnen weer adem halen”, aldus bondscoach Rob Ehrens.
Blijdschap bij de Nederlandse springruiters na de zege in Falsterbo.
Blijdschap bij de Nederlandse springruiters na de zege in Falsterbo.

FALSTERBO | STEGEN.NET | KNHS

De opluchting was duidelijk zichtbaar. De overwinning van de Nederlandse springruiters in de FEI Furusiyya Nations Cup bij de Falsterbo Horse Show had niet op een beter moment kunnen komen. ,,We kunnen weer adem halen”, aldus bondscoach Rob Ehrens.
Blijdschap bij de Nederlandse springruiters na de zege in Falsterbo.
Blijdschap bij de Nederlandse springruiters na de zege in Falsterbo.
FEI

Nederland kon de punten meer dan goed gebruiken, want voor Falsterbo was de finale in Barcelona nog heel ver weg. Maar op het Zweedse evenement kwam alles goed. Harrie Smolders (met Emerald), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN N.O.P.) en Leopold van Asten (VDL Groep Zidane) reden alle drie twee keer foutloos. Gerco Schröder hoefde daardoor als vierde man niet te rijden.

Toprondjes
Ehrens stak zijn opluchting, maar ook zijn trots niet onder stoelen of banken. Nederland klom op van de zesde naar de tweede plaats. ,,Dit was mooi. Zes toprondjes. Alle paarden sprongen geweldig, Harrie, Maikel en Leopold reden fantastisch. Het ging gewoon. Wat in Rotterdam net niet lukte liep hier vandaag lekker. Het was fantastische sport, tot op het laatste moment spannend. Ik vond het een hele mooie landenwedstrijd”, aldus Ehrens.

Schröder blijft aan de kant
Omdat zijn drie teamcollega’s alle drie foutloos bleven in zowel de eerste als de tweede omloop hoefde Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc niet eens te rijden. “Dat heeft Gerco wel verdiend. Die heeft al zoveel voor het team gedaan. In Rotterdam reed hij twee foutloze ronden waar we eigenlijk niets mee opschoten. Dan mag het ook een keer echt mee zitten.”

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel