door
24 juli 2015 06:27

kenmerk: · ·

VEENINGEN | STEGEN.NET

Het CH De Wolden heeft goede papieren om het EK voor Junioren en Young Riders in 2018 binnen te halen. Dat zei directeur topsport Maarten van der Heijden nadat hij donderdag een rondleiding kreeg op het Drentse evenement.

Vice-voorzitter Peter Pluijter (links) leidt Maarten van der Heijden rond.
Vice-voorzitter Peter Pluijter (links) leidt Maarten van der Heijden rond.
STEVEN STEGEN

CH De Wolden kwam onlangs met de ambitie naar buiten om het EK van 2017 naar Drenthe te halen. Maar de FEI heeft de organisatie al toegewezen. Voor 2018 lijken de stoplichten op groen te staan.

Beluister hier de audio van het bezoek (bron: RTV Drenthe)

Vice-voorzitter Peter Pluijter hoopt dat het doorgaat. ,,We hebben de afgelopen jaren al een mooie groei doorgemaakt en het EK zou een voorlopige kroon op het werk van het hele team zijn.”

Onder de indruk
Maarten van der Heijden toonde zich onder de indruk van wat hij te zien en te horen kreeg. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier nog nooit was geweest. De eerste indruk is zeer positief. De entourage, de bodems, de organisatie, het ziet er prima uit en er hoeft ook weinig te gebeuren om hier een EK te houden.”

Bidbook
De KNHS gaat zich binnenkort beraden of het de kandidatuur van De Wolden steunt. Voor 1 december moet er dan een bidbook zijn en volgend voorjaar hakt de FEI de knoop dan door.

volg me

Steven Stegen

Steven (1967) werkt ruim 25 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net
volg me

Steven Stegen

Steven (1967) werkt ruim 25 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website. Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net

Create AccountLog In Your AccountLoading...