VVD-kamerlid Erik Ziengs ambassadeur van CH De Wolden

  • 17 mei 2019 09:47
door: Fred Lubbers, 17 mei 2019 09:47

🔴 Veeningen
Tweede Kamerlid Erik Ziengs uit Assen wordt ambassadeur van het CH De Wolden. De Drentse VVD’er is een frequent bezoeker van het evenement. De organisatie zegt ingenomen te zijn met het ambassadeurschap van Ziengs.

Erik Ziengs zit sinds 2010 in de Tweede Kamer en is voorzitter van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, maar ook lid van de raad van commissarissen van Sport Drenthe. Ondanks zijn tijdrovende baan als kamerlid is hij nog altijd woonachtig in Drenthe.

Tweede Kamerlid Erik Ziengs.

Voorzitter Christiaan Hendriksen van de concours organisatie CH de Wolden is ingenomen met het aanvaarden door Erik Ziengs van zijn ambassadeurschap. ,,Het bestuur is verheugd dat de heer Ziengs enthousiast heeft gereageerd op ons verzoek. De heer Ziengs is al vele jaren een trouw en enthousiast bezoeker van ons concours en hij laat het niet na het evenement te promoten”, aldus Hendriksen.

De concoursorganisatie CH de Wolden staat aan de vooravond van een belangrijk evenement. Van 7 tot en met 14 juli wordt in Veeningen bij Zuidwolde het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders, Juniors & Children gehouden.

Belangrijk evenement

Het is voor het eerst dat de organisatie van het jaarlijkse springconcours CH de Wolden een dergelijk belangrijk evenement toegewezen heeft gekregen door de wereldruiterbond FEI. Het ‘FEI European Championschips for Young Riders, Juniors & Children’ is een prestigieus kampioenschap voor ruiters en amazones van 14 tot en met 20 jaar.

Dat CH de Wolden het EK voor jonge ruiters mag organiseren, heeft mede te maken met de uitstekende en voor Nederland toonaangevende accommodatie waarover de organisatie in Veeningen beschikt. De landelijke bond KNHS heeft de accommodatie geïnspecteerd en haar steun uitgesproken voor toewijzing aan de organisatie in Veeningen. In de twee weken na het EK wordt het reguliere CH de Wolden verreden.

🔴 Stegen.net | Persbericht