archief
contact
+31 6 53239630

Laura Zwart doorstaat noodweer tijdens Outdoor Gelderland

ARNHEM – Na misschien wel de warmste dag van het jaar kon het natuurlijk niet uitblijven: regen en onweer. De deelnemers aan Outdoor Gelderland kregen er ook mee te maken. Voor amazone Laura Zwart kwam het slechte weer wel heel ongelegen.
Laura Zwart wacht met Horses2fly Zandokan Smh tot de bui over is.

ARNHEM | STEGEN.NET
Na misschien wel de warmste dag van het jaar kon het natuurlijk niet uitblijven: regen en onweer. Vooral Gelderland werd donderdagavond getroffen en dus ook de deelnemers aan Outdoor Gelderland. Voor amazone Laura Zwart uit Oosterwolde kwam het slechte weer wel heel ongelegen.

Laura Zwart wacht met Horses2fly Zandokan Smh tot de bui over is.
Laura Zwart wacht met Horses2fly Zandokan Smh tot de bui over is.

Laura Zwart: ,,Jemig, dit is echt niet normaal meer!”

Zwart was tijdens Outdoor Gelderland net vijf minuten bezig met Horses2fly Zandokan Smh (Rousseau x Flemmingh) toen het losbarstte. ,,Jemig, echt niet normaal meer. Jammer van de goede voorbereiding die we hebben gehad”, aldus Zwart op Facebook.

Laura Zwart had als eerste starter dus wel veel pech in de internationale Prix St. Georges en eindigde met haar door hagel onderbroken proef uiteindelijk als voorlaatste met 62,289%. De winst in de rubriek was voor Geert Jan Rateland met Crespo.

Afgemeld
Het belooft zaterdag opnieuw erg heet te worden. Voor de ruiters van Stal Glock is dat reden om de paarden af te melden. Dat betekent dat Gerco Schröder, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud niet in actie zullen komen op Papendal.

Maatregelen
De organisatie heeft wel de nodige maatregelen genomen zodat de hitte dragelijk blijft voor mens en paard. Er staan extra tenten voor schaduw. ,,Het paardenwelzijn staat bij ons voorop”, aldus Chris van Dam van de organisatie. Hij toonde begrip voor de afmelding van de Glock-paarden.

Ierse zege bij springen
De hoogste springrubriek was donderdag het 1.40m en die werd gewonnen door de Ier Cian O’Connor met Quidam’s Cherie (v. Quidam’s Rubin). Beste Nederlandse was Sanne Thijssen op de derde plaats met Ulena (v. Baloubet du Rouet).

In het 1.35m om de Van der Valk Arnhem Prijs reed Albert Zoer een uitstekende rit met Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet), maar pakte de Spanjaard Manuel Fernandez Saro de zege van hem af. Het 1.30m om de Eisma Horses Media Prijs kreeg een Nederlandse topdrie: Niels Brussen, Bart Bles en Leon Thijssen.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share