archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse spring­rui­ters zeven­de in Nations Cup Falsterbo

FALSTERBO
De Nederlandse spring­rui­ters zijn vrij­dag teleur­stel­lend zeven­de gewor­den in de Nations Cup op de Falsterbo Horse Show. Jeroen Dubbeldam was met Quality Time de beste Nederlander met een totaal van vier strafpunten.

Jens Fredricson is blij met zijn paard Lunatic en de Zweedse zege.

Engeland, Zweden en Frankrijk pres­teer­den het best, met allen 12 straf­pun­ten. Daardoor was een barra­ge nodig, waar­in de Zweden voor eigen publiek de over­win­ning veilig wisten te stel­len. Jens Fredriscon was met zijn paard Lunatic de grote held. Voor volle tribu­nes zette hij de beslis­sen­de barra­ge­rit neer. Nederland kwam op een totaal van 28 en wist daar­mee alleen Ierland (34 straf­pun­ten) voor te blijven.

Jeroen Dubbeldam.

Leon Thijssen zorg­de voor het weg te stre­pen resul­taat, door de twee keer 12 straf­pun­ten met Heartthago. Mathijs van Asen reed met VDL Groep Credence Z twee keer 4 en Hendrik Jan Schuttert hield zich ook prima staan­de. De ruiter uit Ommen begon met Cerona HS met drie fouten, maar in de twee­de omloop beperk­te Schuttert de scha­de op één afworp.
[Stegen.net]

gerelateerde berichten
Total
0
Share