Nederlandse springruiters zevende in Nations Cup Falsterbo

Nederlandse springruiters zevende in Nations Cup Falsterbo

13 juli 2012 19:31 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

FALSTERBO
De Nederlandse springruiters zijn vrijdag teleurstellend zevende geworden in de Nations Cup op de Falsterbo Horse Show. Jeroen Dubbeldam was met Quality Time de beste Nederlander met een totaal van vier strafpunten.

Jens Fredricson is blij met zijn paard Lunatic en de Zweedse zege.

Engeland, Zweden en Frankrijk presteerden het best, met allen 12 strafpunten. Daardoor was een barrage nodig, waarin de Zweden voor eigen publiek de overwinning veilig wisten te stellen. Jens Fredriscon was met zijn paard Lunatic de grote held. Voor volle tribunes zette hij de beslissende barragerit neer. Nederland kwam op een totaal van 28 en wist daarmee alleen Ierland (34 strafpunten) voor te blijven.

Jeroen Dubbeldam.

Leon Thijssen zorgde voor het weg te strepen resultaat, door de twee keer 12 strafpunten met Heartthago. Mathijs van Asen reed met VDL Groep Credence Z twee keer 4 en Hendrik Jan Schuttert hield zich ook prima staande. De ruiter uit Ommen begon met Cerona HS met drie fouten, maar in de tweede omloop beperkte Schuttert de schade op één afworp.
[Stegen.net]

Deel dit bericht