archief
contact
+31 6 53239630

Prima start CH De Wolden voor Lennard de Boer en Frank Schuttert

VEENINGEN – Frank Schuttert en Lennard de Boer wonnen donderdag de zwaarste rubrieken bij de start van de elfde editie van het CH De Wolden. ,,Voor mijn gevoel ging de rit niet eens zo snel”, aldus De Boer.
Lennard de Boer won bij CH De Wolden in het 1.35 met Bonea Field.

VEENINGEN | STEGEN.NET

De elfde editie van het CH De Wolden is donderdag probleemloos begonnen. In totaal komen er de komende dagen zo’n 600 paarden in actie. Frank Schuttert won de zwaarste rubriek van de dag.
Lennard de Boer won bij CH De Wolden in het 1.35 met Bonea Field.
Lennard de Boer won bij CH De Wolden in het 1.35 met Bonea Field.
JEROEN SPOOLDER | SPOOLDER.NET

In de VDL Stud Prijs was vanwege de enorme deelname sprake van een dubbel prijzenklassement. Schuttert was met Clarinus (v. Clearway) de allersnelste, maar ook de Amerikaan Andrew Ramsey won in deze rubriek met Welfare (v. Pacific) een oranje strik.

Warme herinneringen
Ramsey had zijn trainer George Morris in Veeningen aan zijn zijde. De voormalige Amerikaanse teamchef zei nog warme herinneringen aan CH De Wolden te bewaren. “We waren hier met het Amerikaanse team, vlak voor de Olympische Spelen in Hong Kong. Dit hier was onze generale repetitie en het was echt onze gelukswedstrijd.”

In de Rabobank prijs, een 1.35 met eveneens dubbel klassement, kwam Lennard de Boer vooraan met de schimmel Bonea Field, waarmee zijn ‘baas’ Marcel de Boer al eens Drents kampioen in de ZZ werd.

Niet verwacht
De Boer: ,,Ik had helemaal niet verwacht dat ik met deze tijd winnaar zou worden. Voor mijn gevoel ging de rit niet eens zo snel. Het had gewoon wat vlotter gekund. Het verbaasde mij ook dat er niemand achter mij die tijd nog verbeterde.”

Zelf had Lennard de Boer een fors aantal kandidaten voor de winst met zijn tijd op achterstand gezet. Onder hen Maureen Bonder, Jur Vrieling, Jeroen Dubbeldam en ook Beat Mändli (Zwi) en Luiz Francisco De Azevedo (Bra).

Het houdt in dat het paard van De Boer, eigendom van de familie Koerhuis, in ieder geval over prima capaciteiten beschikt. ,,Het is een paard dat heel graag wil, gretig is en geen fouten wil maken.”

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share