archief
contact
+31 6 53239630

Groninger dressuurtitels voor Callista Leeuwerke en debutant Marten Luiten

Tolbert | STEGEN.NET Callista Leeuwerke is indoorkampioen van Groningen in het ZZ-licht. In de HJC-manege in Tolbert zette ze met Santo’s Fatal Love twee overtuigende proeven neer. In de Z2 werd Marten Luiten gelijk bij zijn eerste titelstrijd bij de paarden Gronings kampioen.
Callista Leeuwerke werd met Santo's Fatal Love Gronings kampioen ZZ-licht.
Callista Leeuwerke werd met Santo’s Fatal Love Gronings kampioen ZZ-licht. FOTO: Steven Stegen

blokjeTolbert | STEGEN.NET

Callista Leeuwerke is indoorkampioen van Groningen in het ZZ-licht. In de HJC-manege in Tolbert zette ze met Santo’s Fatal Love twee overtuigende proeven neer. In de Z2 werd Marten Luiten gelijk bij zijn eerste titelstrijd bij de paarden Gronings kampioen.

Callista Leeuwerke werd met Santo's Fatal Love Gronings kampioen ZZ-licht.
Callista Leeuwerke werd met Santo’s Fatal Love Gronings kampioen ZZ-licht.
FOTO: Steven Stegen

In de prachtige ambiance in Tolbert kwam de dressuursport mooi tot z’n recht, maar het was wel jammer dat er achter de binnenbak veel lawaai was. Gelukkig hadden de deelnemers er niet echt last van. In het ZZ-licht deden vijf combinaties een gooi naar de titel.

Callista Leeuwerke trok met het eigen fokproduct Santo’s Fatal Love (v. Lauries Crusador) de opwaartse lijn moeiteloos door. De merrie was al provinciaal kampioen Z2, won de dressuurcompetitie Indoor Groningen en was nu in het ZZ-licht met afstand de beste. De combinatie behaalde een gemiddelde van 66,414% en nam daarmee een ruime voorsprong op de nummer twee Marloes Oosterhof met Gabbana.

Titel voor Marten Luiten
Dat Marten Luiten jaren heerste in de ponysport is duidelijk, maar hoe zou de 16-jarige ruiter het er bij de paarden vanaf brengen? Het antwoord daarop is helder: uitstekend! Luiten eiste moeiteloos de titel in het Z2 op met Fynona (v. Ampère). Het duo scoorde een gemiddelde van 71,927% en stond daarmee ruim vier procent los van de nummer twee Maaike Slootweg met Santo’s Zhivago.

Marten Luiten met Fynona op weg naar de Groninger titel in de Z2-dressuur.
Marten Luiten met Fynona op weg naar de Groninger titel in de Z2-dressuur.
FOTO: Steven Stegen

Luiten had nog hoger kunnen scoren, hij leek toch een beetje met de rem er op te rijden. ,,Ik kan me wel voorstellen dat het ietsje ingetogen oogde”, erkende Luiten. ,,We zijn nog een beetje aan het sleutelen wat goed werkt. Ik ben in elk geval heel blij, de proef liep lekker. Het was mijn eerste keer kampioenschap bij de paarden.”

Marten combineerde de pony’s en de paarden een paar jaar en dat hielp zeker mee om de overgang soepel te laten verlopen. ,,Aan de ene kant is dat fijn, als je ook nog pony rijdt, dan is dat natuurlijk heel vertrouwd. Maar aan de andere kant, bij de paarden ligt mijn toekomst en eigenlijk is dat ook wel fijner.”

Twee titels Karlijn van Vught
Karlijn van Vught uit Eelde wist in Tolbert twee titels in de wacht te slepen. Uitkomend voor de Blauwe Ruiters was het eerst de beurt aan de 5-jarige Icarus, die ze uitbrengt voor haar trainer/coach Monique Peutz. Deze talentvolle hengst is in eigendom van Monique Peutz en Philip Wagelaar. In pas zijn zesde wedstrijd werd de jonge hengst met een score van 65% ruimschoots eerste in de klasse L1.

Gronings kampioen. Karlijn van Vught werd met Icarus kampioen in de klasse L1.
Karlijn van Vught werd met Icarus kampioen in de klasse L1.

‘s Middags kwam Karlijn in de ring met 6-jarige ruin Happy Hando. Na 2 keer zomerkampioen geworden te zijn, werden ze nu samen winterkampioen in de klasse M2. Er werd op hoog niveau gereden in de rubriek die Karlijn en Happy winnend afsloten met een score van 67%.

Dat betekent dat Karlijn zich met beide paarden gekwalificeerd heeft voor de KNHS-kampioenschappen.

In de Z1 eiste Linda Kouwenhoven de titel op. Ze was met Superhorse Glenn Hill een klasse apart en hield Margot Arkema met De Haarhof Gavaristo achter zich. Liz Bouman pakte de titel bij de pony’s klasse Z2 met Ruby.
Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel