Utascha SFN ingeslapen na fatale beenbreuk in Qatar

Utascha SFN ingeslapen na fatale beenbreuk in Qatar

31 juli 2015 18:31 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

DOHA | STEGEN.NET | WENDY SCHOLTEN

Utascha SFN, de merrie die onder Jeroen Dubbeldam tot grote successen kwam, is dood. De Lux-dochter heeft tijdens de training bij haar nieuwe ruiter Khalid Al Emadi haar been gebroken en is daarna ingeslapen, zo meldt Wendy Scholten.

Utascha was tot aan de verkoop naar Qatar in eigendom van het Springpaarden Fonds Nederland. De merrie kwam eerst uit onder Eric van der Vleuten en vervolgens onder Jeroen Dubbeldam.

Khalid Al Emadi met Utascha. Foto: Global Champions Tour

Khalid Al Emadi in betere tijdens met Utascha. De merrie brak tijdens de training haar been en is ingeslapen.
FOTO: GLOBAL CHAMPIONS TOUR

Voor fokker Cees Bruers uit Alphen is dit de tweede keer in korte tijd dat hij slecht nieuws over zijn fokproducten hoort. ,,Ik kreeg van Sef van Rens die Utascha als veulen van me kocht en haar samen had met het SFN, een berichtje dat ze tijdens een training is gevallen en daarbij haar been brak”, laat Bruers weten.

Meer slecht nieuws
Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat Bruers’ fokproduct en Utascha’s stamgenoot Coltaire Z (v. Carthago) werd ingeslapen. Ook deze vijfvoudig kampioen van Portugal met Marina Frutuosa de Melo viel tijdens een training, waarbij hij meerdere botbreuken opliep.